Gå til sidens hovedinnhold

Flere tatt i UP-kontroll – én mistet lappen

14 forenklede forelegg og et førerkortbeslag etter kontroll torsdag.

For abonnenter

SIGGERUD: Klokken 22:17 torsdag kveld melder Politiet i Øst at Utrykningspolitiet har vært ute på fartskontroll i Enebakkveien på Siggerud. Det er 60-sone der hvor målingene ble gjort.

Anmeldt

Blant dem som passerte patruljens laser i alt for høy fart, var en mann i 20-årene. Ifølge UPs målinger var farten oppe i 92 kilometer i timen. Mannen blir både anmeldt for kjøringen og får førerkortet sitt beslaglagt.

LES OGSÅ: 38 avslørt av UP-laseren: – Her må vi ha minst to biler når vi har kontroll

Men han var ikke den eneste som ble tatt for å kjøre for på samme sted torsdag kveld. I tillegg ble det skrevet ut 14 forenklede forelegg.

Sist ØB snakket med UP-lederen i Follo, Rune Dahl, var etter en kontroll i Drøbakveien i Ås mandag, på vei ut av sentrum i vestgående retning. Mange bruker veien som en gjennomfartsåre fra E18 til E6. Der var det 38 personer som fikk forenklede forelegg. Den høyeste hastigheten var 68 km/t i 40-sonen.

Les også

To personer til Ahus etter kollisjon på Taraldrudveien

Gir på

Det endte også med tre førerkortbeslag; to av dem på grunn av for mange prikker på førerkortet, og ett på ren hastighet. Ifølge Dahl er det ikke uvanlig at det blir en del reaksjoner når UP kontrollerer den strekningen.

LES OGSÅ: 17 førerkort beslaglagt: – Det er fryktelig mye

– Folk har en tendens til å gi på der, når de kommer ut av sentrum. De er ofte flinke til å ligge i 40 gjennom sentrum og litt til, og så gir de på. Der er det til og med oppoverbakke, sier Dahl, som omtaler dette som en litt merkelig strekning.

Kommentarer til denne saken