AKERSHUS/ØSTFOLD: Snøfallet torsdag fører til problemer på veiene over store deler av distriktet. Klokken ni melder Politiet i Øst at det har kommet meldinger om flere trafikkuhell i både Akershus og Østfold, og det er glatt føre i store deler av fylkene.

– Beregn deg bedre tid enn normalt og kjør forsiktig, oppfordrer politiet.

Klokken 12.20 fikk politiet melding om en bil som hadde havnet i autovernet på Fv156 ved Ringnestunnelen. Bilen blir stående på tvers i veien. Det skal ikke være snakk om personskade, men trafikken dirigeres forbi påvente av berging.

Utover det har politiet ikke meldt om konkrete trafikkulykker eller -uhell i Follo så langt, men flere andre steder i Øst politidistrikt.

Ved pukkverket i Moss har det vært et trafikkuhell mellom en lastebil og en personbil. Det meldte Politiet i Øst klokken 09.17. Det er ikke snakk om personskade, men materielle skader på kjøretøy.

På Kjeller har en buss veltet litt før klokken ti. En kjørelærer og kjøreelev var ombord, og bussen har sklidd av veien i lav hastighet.

Rett før klokken halv ni kom meldingen om et sammenstøt mellom en lastebil og en personbil på Fv118 ved Missingmyr i Råde, hvor to personer var involvert. Skadeomfang er ukjent. I Skiptvedt har det vært en frontkollisjon mellom to biler, der tre personer var involvert.

I Hurdal fikk politiet melding om trafikkulykke mellom to personbiler klokken halv ni, og litt senere kom melding om en ulykke på Trondheimsvegen mellom Frogner og Lindeberg. Også der var to biler involvert.

Det er også vogntog som har kjørt seg fast på glatta mellom Skedsmokorset og Ask nord for Oslo.

Våt snø og slaps

Trafikkoperatør Jørn Jakobsen i Statens vegvesen sier generelt om situasjonen i Follo at det er vått på de store innfartsveiene.

– Og så kan det nok ligge litt våt snø og slaps på de litt mindre veiene. Foreløpig er det ingen store trafikale utfordringer i forbindelse med nedbøren som har vært, sier han, og fortsetter:

– Alt av brøytemannskap har vært ute i hele natt og holder også på nå gjennom dagen for å holde veiene fri for snø og slaps.

Meteorologisk institutt har tidligere sendt ut farevarsel på gult nivå på grunn av det varslede snøværet torsdag, hvor det kan komme et sted mellom fem og femten centimeter.

Også Vegtrafikksentralen har bedt folk om kjøre etter forholdene.

– Vinter i Norge. Det er meldt nedbør i form av snø, sludd og regn store deler av Østlandet i dag. Kan gi lokalt utfordrende kjøreforhold. Beregn god tid, tilpass farten etter forholdene, og slipp brøytemannskapet fram, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter klokken 09.17 torsdag.

LES OGSÅ: Farevarsel: Venter opptil 15 centimeter snø