FOLLO: Øst politidistrikt skrev i 06:30-tiden onsdag morgen følgende:Oslofjordtunnelen er stengt på grunn av tekniske problemer. Medfører en del kø i begge retninger, meldte Akershus Amtstidene.

Og dermed var kaoset i gang. Vegtrafikksentralen Øst fortalte at Frogn- og Vassumtunnelen også hadde blitt stengt, så få forplantet det seg videre.

Frogn- og Vassumtunnelen er også stengt i retning mot Drammen som følge av at Oslofjordtunnelen er stengt. Anbefalt omkjøring til Drøbak er via Korsegårdenkrysset, skrev Vegtrafikksentralen Øst litt etter klokken 06.

Kan ikke åpnes

Vegtrafikksentralen meldte klokken 06.50 at tunnelen fortsatt ville være stengt grunnet en defekt del til viftesystemet. 1/3-del av viftene var ikke i drift pga. dette og tunnelen kunne derfor ikke åpnes for trafikk grunnet fare for forhøyet co./nox og ved eventuell røykutvikling i kjøretøy.

De anbealte samtidig bilistene en omkjøring via Oslo eller fergesambandet Horten-Moss.

Åpnet igjen

Klokken 11.09 melder Vegtrafikksentralen Øst at Oslofjordtunnelen kan åpnes. Det gjelder også Frogn- og Vassumtunnelen. Det sier Vegtrafikksentralen Øst i en telefonsamtale med Amta.