FOLLO: Det har vært mye liv og røre i Follo gjennom helga, med flere uhell i trafikken.

Natt til lørdag ble det meldt om tre ulike rådyrpåkjørsler.

– Vi har fått melding om tre rådyrpåkjørsler som vi meldte videre til viltnemndene i kommunene, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Jan-Andre Delbeck, til Amta.

Ved midnattstider natt til lørdag var det en påkjørsel i Oppegård og en på Kråkstad, og i tretiden, var det en tredje påkjørsel på Horgenveien i Frogn.

Delbeck forteller at politiet selv kun rykker ut hvis påkjørselen medfører personskader eller materielle skader på bilen. Det forekommer oftere i møte med elg enn rådyr.

– Noen råd til bilister for å unngå å kjøre på vilt?

Utforkjøring

Lørdag ettermiddag rykket politi og ambulansen ut til en utforkjøring i Vevelstadveien, mellom Langhus og Siggerud. Bilen skal ha kjørt utfor og landet med fronten ned i grøfta. Ifølge politiet på stedet, kom de involverte fra det uten personskade.

De hadde selv bestilt berging.

Trafikkulykke i Drøbak – mistenkte promille

En mann i slutten av tenårene fra Follo er mistenkt for promillekjøring etter en trafikkulykke i Åsveien ved Skorkeberg i Drøbak lørdag morgen. Politiet fikk melding om bilen som hadde kjørt av veien klokken 06:05. Det var tre personer i bilen, og alle hadde kommet seg ut.

Ifølge politiet i Øst, kom de fra det uten personskade, men det er store materielle skader på bilen.

Føreren fremstilles for helsevesenet med tanke på bevissikring.

Utforkjøring

I tillegg har det vært en trafikkulykke i Drøbak. Klokken fem over seks lørdag morgen fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien i Åsveien ved Skorkeberg. Det var tre personer i bilen, men alle hadde kommet seg ut, ifølge Politiet i Øst.

Utforkjøringen førte ikke til personskade, men det var store materielle skader på bilen.

Bak rattet satt en mann i slutten av tenårene fra Follo. Han er mistenkt for promillekjøring, og ble fremstilt for helsevesenet med tanke på bevissikring.

Skrikende mann

Politiet rykket lørdag kveld ut til Oppegård stasjon etter at de hadde mottatt meldinger om at en mann sto og skrek på stasjonen. Mannen skal ha blødd fra munnen.

Ifølge operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, skal mannen ha lagt seg på bakken og skreket. Mannen, som er i 50-årene fra Ski, fremsto som ruset og politiet vurderte det til at han ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Han ble kjørt til legevakta for en sjekk, og deretter fikk han overnatte i fyllearresten.

Støy fra leilighet

Samme kveld måtte politiet ta en tur til St. Hansveien i Ski, hvor det kom meldinger om støy fra en leilighet.

Det opplyser Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til ØB søndag morgen.

– Politiet var i kontakt med to parter, men vurderte at det ikke var en politisak, sier Knudsen.