Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken

ØKNING: Et økt antall frivillige gjør at Kirkens SOS kan besvarer flere henvendelser på chat. Men det er  behov for enda flere frivillige.

ØKNING: Et økt antall frivillige gjør at Kirkens SOS kan besvarer flere henvendelser på chat. Men det er behov for enda flere frivillige. Foto:

Kirkens SOS har besvart 231 chatsamtaler fra palmesøndag til og med langfredag. Det er over 50 prosent flere slike samtaler enn året før. Det er først og fremst unge mennesker som tar kontakt på chatten.

DEL

Også antall besvarte SOS-meldinger, en form for anonym epost, har økt.

– De som tar kontakt på chatten er som regel i aldersgruppen 15-30 år, mens de som tar kontakt via telefon ofte er eldre. Alt tyder derfor på at Kirkens SOS har gjennomført langt flere samtaler med yngre mennesker i år enn i fjor, presiserer Lene Hopland Bergset, fungerende generalsekretær i Kirkens SOS i en pressemelding.

Grunnen til at Kirkens SOS klarer å besvare flere henvendelser på soschat.no er hovedsakelig at de har flere frivillige på vakt enn tidligere.

– Vi er stolte og takknemlige for den innsatsen våre frivillige ildsjeler gjør i påsken, og glade for at vi klarer å besvare langt flere chatsamtaler enn i fjor. Likevel, vi erfarer at behovet er større enn vi klarer å dekke og jobber kontinuerlig med å rekruttere enda flere frivillige, sier Bergset.

Totalt har Kirkens SOS besvart nesten 3000 samtaler så langt i påsken. Dette tallet har vær stabilt de siste tre årene.

– De temaene som går oftest igjen i samtalene vi har med de som ringer og skriver til oss er ensomhet, utfordrende relasjoner og psykiske problemer. Vi holder døgnåpent på telefon og SOS-melding hele påsken. Det er mange av oss som kjenner på stor ensomhet og som trenger en fortrolig samtalepartner, enten de sitter alene eller er omgitt av familie og venner, sier hun.

Kirkens SOS ønsker å bidra til å gi alle mennesker som møter motgang i livene sine håp, uavhengig av sosial eller økonomisk bakgrunn, religion eller seksuell legning. 

– Alle som tar kontakt er anonyme og våre frivillige har taushetsplikt, opplyser Kirkens SOS, som har nesten 1000 frivillige ildsjeler som bidrar. Disse svarer på tilsammen nesten 200.000 henvendelser hvert år. 

Telefon- og meldingstjenesten er døgnåpen hele året, også i påsken. 

Artikkeltags