Fløysbonn-elever vant kjempeskjerm til skolen

DE VANT: Fire stolte jenter foran den nye storskjermen de vant for Fløysbonn skole. Fra venstre: Helene Jernberg, Kaja Simonsen, Sofie Renberg og Sara Zumbo.

DE VANT: Fire stolte jenter foran den nye storskjermen de vant for Fløysbonn skole. Fra venstre: Helene Jernberg, Kaja Simonsen, Sofie Renberg og Sara Zumbo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Oppgaven var å vinne, så nå er nok Sigurd fornøyd, smiler fire avgangselever på Fløysbonn skole i Oppegård. De sitter foran gevinsten, en kjempestor tv-skjerm, som nettopp er montert på musikkrommet.

DEL

SOFIEMYR: Musikklærer Sigurd Dancke starter pc'n, berører den store skjermen på veggen og plutselig toner Beach Boys-klassikeren «Surfin' USA» ut i musikkrommet på Fløysbonn skole.

Elevene smiler og tramper takten. De er for første gang publikum til «Route 66», musikalen alle sammen var med på i Kolben rett før påske. Nå presentert på skolens nye storskjerm, filmet av elevene på valgfaget Sal & scene.

– Dere skal vinne

Bakgrunnen for at elevene nå få oppleve sin egen musikal på en Promethean ActivPanel er en videofilm, som også ble laget av elevene på Sal & scene. Forhandleren av skjermen utlyste en konkurranse blant samtlige skoler i hele Norge med tilbud om å sende inn en video som skulle forteller hvorfor akkurat deres skole skulle vinne en slik skjerm til 40.000 kroner.

Fløysbonn-elevene laget en kreativ film som gjorde at de stakk av med én av ti skjermer som var premiene.

– Vi fikk frie tøyler til å lage vår egen historie, men musikklærer Sigurd var klar på at oppgaven var å vinne, ler de fire jentene som hadde hovedoppgaven med videoen: Sara Zumbo (regissør/kamera), Helene Jernberg (regissør/kamera), Sofie Renberg (skuespiller) og Kaja Simonsen (skuespiller).

MORSOM SKOLEHVERDAG: Fløysbonnmusikalen "Route 66" i april markerte 30-års jubileum for musikalen fra ungdomsskolen i Oppegård. Den var mye av argumentasjonen for at skolen trengte en ny activ board. Her fra en av prøvene til årets musikal.

MORSOM SKOLEHVERDAG: Fløysbonnmusikalen "Route 66" i april markerte 30-års jubileum for musikalen fra ungdomsskolen i Oppegård. Den var mye av argumentasjonen for at skolen trengte en ny activ board. Her fra en av prøvene til årets musikal. Foto:

Morsom læremåte

– Dere laget en film på nærmere fire minutter, hva var det dere vektla?

– Videoen handlet om skolen og Fløysbonnmusikalen, som i år hadde 30-års jubileum, sier Helene Jernberg.

– Vi fortalte at skolen bruker mye ressurser på en interessant og morsom musikal hvert år og hadde også med scener fra forskjellige øvinger til årets musikal med vektlegging på musikk og humor.

– Bruken av active boards er en morsom måte å lære på og gir variasjon i læringen. De vi har på skolen i dag er forferdelig trege, noe vi også fikk fortalt i videoen, legger Sara Zumbo til.

– Hey mister ...

Videoen har følgende fyndige avslutning: «Hey mister, won't you give me an active panel». Og det ville «mister'n».

– Hvorfor går dere så hardt inn for at musikkrommet skal få en slik skjerm når dere går ut av ungdomsskolen om et par måneder?

– Vi må jo også tenke på dem som kommer etter oss. De skal også ha glede av en effektiv storskjerm i forbindelse med musikkundervisningen og fremtidige Fløysbonnmusikaler, er de to skuespillerne Sofie Renberg og Kaja Simonsen skjønt enige om.


Artikkeltags