Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer «Glee» til Kolben

Artikkelen er over 5 år gammel

For 27. gang står elever fra Fløysbonn skole på scenen for å underholde med Fløysbonnmusikalen. Denne gangen prøver de seg på noe helt nytt.

Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

KOLBOTN: – Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne et tema til Fløysbonnmusikalen. De to siste årene har vi kunnet laget på jubileer, men i år var jeg virkelig i vanskeligheter, forteller Sigurd O. Dancke som har ansvaret for musikalen.

Det var et tilfeldig møte med en tidligere elev som gjorde at han kom borti «Glee».

– Vi ble sittende og prate på venterommet på et legesenter, og det var i denne samtalen at han ba meg om å sjekke ut «Glee». Dette ordet var ikke en del av mitt ordforråd, men det endret seg raskt. Etter å ha tegnet abonnement på Sumo, var det mye som dukket opp på skjermen. Musikk, sang, dans, kor, show og det meste av alt annet. Alt fremført av dyktige musikere, sangere og dansere fra et high school miljø i Ohio, USA. At våre 14-15-åringer skulle få til alt dette, var vel strengt tatt ikke noe jeg hadde all verdens tro på. Men da jeg luftet ideen for elevene, ble de i fyr og flamme, sier Dancke.

Handlingen utspiller seg på en high school i USA hvor det er stor konkurranse mellom cheerleader læreren Sue Sylvester, basketballæreren Ken Tanaka og korlæreren Will om å få så mange elever som mulig til de ulike gruppene.

Populær

TV-serien er veldig populær, og elevene ved Fløysbonn håper mange vil ta turen til Kolben 15., 16. og 17. mars.

– Det blir masse intriger, kompliserte kjærlighetsforhold og mye sang og musikk, forteller hovedrolleinnehaver Ida Walle.

Alle elevene som har sal og scene som valgfag får tilbud om å være med på musikalen. Ida var også med i fjor.

Ida Walle er veldig glad for at Sigurd O. Dancke tar seg tid til å sette opp en musikal hvert år.

– Det er veldig mye å gjøre nå rett før premièren både for lærerne og elevene, men det er morsomt. Siden dette er en veldig populær serie på tv, er det enda mer spennende å se om vi får det til til slutt, sier hun.

Prøvene i helgen har gått bra, og elevene er nå klare til å innta scenen i Kolben tirsdag, onsdag og torsdag.

– Vi gleder oss veldig, men begynner å bli nervøse, sier Ida.

Dancke har en oppfordring til publikum: – Kom gjerne med ideer til neste års musikal!

Kommentarer til denne saken