Ingieråsen-elever lagde handlenett for å finne på noe gøy for ensomme flyktninger

TAKKNEMLIG: Wenche Haugeng (bak) i Oppegård Røde Kors setter stor pris på gaven fra Milla Ellevsen-Heier (til venstre), Kira Twang Riise og Kaja Bretteville Myrvold (foran). Foto: Jonny Seigerud

TAKKNEMLIG: Wenche Haugeng (bak) i Oppegård Røde Kors setter stor pris på gaven fra Milla Ellevsen-Heier (til venstre), Kira Twang Riise og Kaja Bretteville Myrvold (foran). Foto: Jonny Seigerud

Artikkelen er over 3 år gammel

Overskuddet fra elevbedriften på Ingieråsen skal glede flyktninger i Oppegård.

DEL

KOLBOTN: «Innsats for andre» var temaet for Milla Ellevsen-Heier (14 år), Kaja Bretteville Myrvold (15 år) og Kira Twang Riise (14 år) ved Ingieråsen skole, i valgfaget på 9. trinn.

De endte opp med en bedrift som solgte miljøvennlige handlenett og tjente i overkant av 700 kroner som de ønsket å gi til Røde Kors' flyktningarbeid i Oppegård kommune.

Lagde handlenett

Opprinnelig hadde de tre jentene lyst til selv å hjelpe til i arbeidet ved et mottak eller lignende, men de fikk ikke respons på noen av sine henvendelser.

Etter litt ideutveksling og forarbeid bestemte de seg for å lage en bedrift hvor de skulle produsere en miljøvennlig vare de kunne selge. Jentene er både kreative og miljøbevisste så de samlet inn alt de kunne av stoffer som folk ikke lenger hadde bruk for, slik som for eksempel gardiner, duker, kjoler og så videre.

Så satte de i gang å reproduserte stoffene; klippet, formet dem og satte sammen bitene.

Med skolens symaskiner sydde de flotte, miljøvennlige handlenett som de ønsket å selge, men hvor?

Gründer-expo

De måtte markedsføre varen og deltok derfor med egen stand på Gründer-expo i Lillestrøm. Der ble ikke salget så stort, men de delte ut visittkort og tok opp bestillinger. Dette gjorde underverker og handlenettene ga til slutt et overskudd op i overkant av 700 kroner. Dette beløpet ville de gjerne gi til Røde Kors' arbeid med flyktningene i kommunen, noe som ble tatt vel imot.

– Hvordan pengene skal brukes, har ikke vi i Røde Kors Omsorg hatt tid til å bestemme ennå, men sammen med jentene vil vi finne på noe gøy for de unge, aleneboende flyktningene i sommer, sier leder Wenche Haugeng i Oppegård Røde Kors Omsorg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken