Gå til sidens hovedinnhold

Jenny (16) arrangerer rosetog i Oslo for flyktninger

Artikkelen er over 5 år gammel

Sammen med tre venninner arrangerer Jenny Jæger (16) rosetog i Oslo for flyktninger.

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

KOLBOTN/OSLO: Det var i april de fire venninnene fra Oppegård, Drammen, Bergen og Gran på Hadeland ble enige om å arrangere et rosetog for flyktningene. Jenny og Andre Hoff Haga, Kaja Yngsdal Hilleren samt Ramiza Krdzalic begynte å planlegge et rosetog. Men tiden løp fra dem.

– Planen var å ha rosetoget i april. Men det viste seg at det tok litt tid å få alle tillatelser i orden. Da vi skjønte det, ble vi enige om 12. juni i stedet, forteller Jenny Jæger med et smil.

Les også

Vil DU være et medmenneske?

 

Jentene ble kjent med hverandre gjennom Facebook. De likte de samme sidene, og da Andrea fra Drammen la ut et innlegg på en av sidene som Jenny følger, tok Jenny kontakt.

– Kort tid etter var vi venner, sier Jenny.

Engasjert

Jenny har så lenge hun kan huske vært engasjert i hvordan andre mennesker har det. Vendepunktet kom da hun konfirmerte seg.

–Jeg ble konfirmert gjennom Human-Etisk Forbund. Jeg var med på «Camp Refugee», og det gjorde et sterkt inntrykk. Etter den turen, fikk jeg et annet syn på hvordan flyktninger har det, og hvordan vi som har det bra kan hjelpe.

Rosetoget som går fra Youngstorget til Stortinget, vil bli avsluttet med appeller av de fire jentene, samt Amnesty International, politiske partier og andre inviterte utenfor Stortinget.

– Så håper vi at mange vil bli med, sier hun.

Kommentarer til denne saken