Gå til sidens hovedinnhold

Velgerne er skeptiske til flere flyktninger

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er mange i Ski som svarte nei på spørsmålet om kommunen skal ta imot flere flyktninger.

SKI: ØB gjennomførte en spørreundersøkelse i uken før valget, og der fikk velgerne også spørsmålet:

– Bør din kommune ta imot flere flyktninger?

Flertallet på 41,9 prosent svarte nei. Det var 31,1 personer som svarte ja, mens 23 prosent ikke hadde gjort seg opp noen mening.

Ser vi på svarene knyttet til partitilhørighet, så er det meget store forskjeller. Partiene lengst ute på venstresiden er mest positive, og av de spurte SVerne var det ingen som svarte nei. De har følge av Rødt. I KrF og Venstre er det også stor vilje til å ta imot flere flyktninger i kommunen.

Fremskrittspartivelgerne befinner seg i den andre enden av skalaen. Her er det syv prosent som svarer ja og 88,4 prosent som svarer nei. Høyre er det andre partiet som tipper over på neisiden. Her er 38,2 prosent for og 43,4 prosent imot. I Aps rekker svarer 58,5 prosent ja og 17 prosent nei.

Kvinner og menn svarer ulikt på spørsmålet. Av mennene som ble spurt er det 41,7 prosent som har svart ja til flere flyktninger, mens 41,3 har svart nei. Tallene for kvinner er 52,9 prosent som er for og 25,3 som er imot.

Mange flyktninger vil til Ski 

Politikernes svar

I ØBs velgerhjelp har partitoppene i Ski svart. Fremskrittspartiet sier nei til flere flyktninger. Miljøpartiet De Grønne og Pensjonistpartiet vet ikke, mens de andre syv partiene har svart ja.

Kommentarer til denne saken