OSLO/PRINSDAL: I forbindelse med at det nye bomringsystemet settes i drift lørdag 1. juni, varsler Frp at de vil ha en aksjon for å markere sin motstand mot bompenger og Oslopakke 3.

– På lørdag settes de 53 nye bomstasjonene i bruk i Oslo, og det skal vi markere vår sterke motstand mot. Nå må tre av fire kjøreturer betale i bomringen i Oslo, og nå har det gått for langt, sier nordstrandsbeboer Aina Stenersen i en pressemelding, ifølge Nordstrands Blad. Hun er 1. kandidat for FrP i Oslo.

LES OGSÅ: Nå er bomstasjonen åpen – fem meter fra butikken til Hedayat: – Det er galskap!

Partiet har stemt imot de 53 nye bommene, og har levert et forslag om å gå ut av Oslopakke 3 til bystyret.

– Vi håper Oslo bystyre også kan si nei, slik som både kommunestyret på Nedre Eiker og bystyret i Arendal har sagt nei til sine bypakker, sier Stenersen.

Også Tone Ims Larsen, fylkesleder i Oslo FrP, vil aksjonere.

– Jeg, og mange flere, må nå ofte betale bompenger for å besøke familiens grav på Østre Gravlund, og det er både usosialt og trist. Som beboer i Østensjø bydel, og i hele Oslo bør det selvsagt alltid være gratis å besøke gravlunden, byrådet burde skamme seg, sier Tone Ims Larssen.

Oslo Frp begynner streiken lørdag morgen, ved bommen ved Østre Gravlund på Helsfyr. Klokken 11 blir det en markering ved bommen i Lambertseterveien ved Feltspatveien, i tillegg til flere andre steder i Oslo.

Også Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo (FNB Oslo) vil gjennomføre en demonstrasjon mot etablering av nye bomstasjoner, opplyser de i en pressemelding.

– Demonstrasjonen vil gjennomføres som en rolig markering den 1. juni i tidsrommet fra klokken 12 til kl 13, opplyser de. Dette vil skje ved blant annet bommen i Sandstuveien ved E6 og i Skiveien ved Prinsdal.