VALLHALL: Den ØB-sendte kvalikkampen mellom Kolbotn og Christiania i Vallhall ble avgjort de siste 45 minuttene. Det sto 1–1 ved pause etter at Elias Meier utlignet til 1–1 i det 21. minutt. Stopperen snek seg inn på bakre stolpe og headet ballen i mål.

Christiania gikk opp til 2–1 etter 60 minutter, og to sene scoringer gjorde at det endte 4–1 i Vallhall. William Wirak sto en bra kamp i mål for Kolbotn. Wirak er normalt utespiller, men tapte loddtrekningen før kamp og måtte ta på seg keepertrøye.

Drama på Seiersten

Drøbak/Frogn og Ås møttes i den første kvalikrunden til NM på Seiersten. DFI var store favoritter, men fikk trøbbel. DFI ledet 2–1 ved pause. Sander Spro sørget for nettsus for Ås. Etter 71 minutter utlignet Florent Rexhaj for Ås. Nå var det duket for en ordentlig thriller.

DFI gikk opp til 3–2 i det 84. minutt og så ut til å ha sikret seg avansementet til den andre kvalikrunden. Niloshan Senthurvasan fikk muligheten fra straffemerket på overtid, og sendte kampen til ekstraomganger.

Det lå an til straffesparkkonkurranse da Philip Schjøth Semmen ordnet 4–3 til rødtrøyene i det 116. minutt. To minutter senere scoret Niclas Schjøth Semmen og dermed var kampen avgjort. DFI slo Ås 5–3.

Nytt Follo-tap

Follo tapte 3–2 mot Notodden forrige helg. Lørdag tok Follo den korte turen Gjelleråsen. Det sto 1–1 til pause. Markus Ottesen scoret for Follo. Det ble kun en scoring i andre omgang og den var det Gjelleråsen som sto for, til tross for at Follo var det førende laget spillemessig.