Dro 32 mil for å se Follo FK

Nina Amlien og Olav Andreas Langseter, to av de fire eierne ved Steinsenteret i Ski, håper flere bedrifter ønsker å redde Follo FK. Derfor sender de stafettpinnen, eller i dette tilfelle; en real vedkubbe, videre til to andre nabobedrifter og håper hver av dem også bidrar med 10.000 kroner til klubben. 
FOTO: ALEXANDER 
CARLSEN STRANDE

Nina Amlien og Olav Andreas Langseter, to av de fire eierne ved Steinsenteret i Ski, håper flere bedrifter ønsker å redde Follo FK. Derfor sender de stafettpinnen, eller i dette tilfelle; en real vedkubbe, videre til to andre nabobedrifter og håper hver av dem også bidrar med 10.000 kroner til klubben. FOTO: ALEXANDER CARLSEN STRANDE

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SKI: Forholdet til Follo FK begynte allerede ved klubbens oppstart i 2000 for Olav Andreas Langseter. Sammen med dagens supporterleder i Followers, Geir Arne Foss, og et par andre kompiser, holdt de liv på Ski stadion allerede fra første kamp.

Opp gjennom årene er det blitt en rekke gode Follo-historier for Ski-gutten.

Høydepunktet er naturligvis semifinalen mot Rosenborg, med cupfinalen mot Strømsgodset som en god nummer to.

Kanskje den morsomste historien handler om en helt vanlig seriekamp i 2. divisjon tilbake i 2004.

LES OGSÅ Follo-bedrifter i stafett for å redde Follo FK

Til Gjøvik på impuls

– Det var ren impuls. Det var vel ikke mer enn et par timer til kampstart da vi bestemte oss for å dra og bare kastet oss i bilen, forteller Langseter.

Sammen med Foss hadde han plutselig fått det for seg at de skulle kjøre de 16 milene til Gjøvik for å se Follo FKs bortekamp mot Gjøvik/Lyn.

– På veien ble vi stoppet av noen sauer som sto midt i veien. Da vi kom frem til stadion, var det pause allerede, forteller han og ler.

De lyseblå vant 2-1, og turen var verdt hver eneste av de 32 milene. Sesongen endte til slutt også med opprykk.

Pengebidrag

– Det ville vært virkelig ille om de gikk konkurs, sier Langseter.

Han er butikksjef, og en av fire eiere ved Steinsenteret i Ski. Gjennom bedriften har han takket ja til å bli med på Follo FKs innsamlingsstafett, Follo-galoppen.

En julegave på 10.000 kroner er på vei til Follo FK, og en oppfordring om å gjøre det samme, er sendt til to andre bedrifter inne på industrifeltet.

– Vi mener det er viktig med et lokalt fotballag for å sette Follo ordentlig på kartet. Det de har gjort i år har vært veldig bra, og derfor håper vi at andre bedrifter også tar utfordringen og støtter opp med en liten førjulsgave, sier Langseter.

Flere må løfte

Steinsenteret har også bidratt med hjelp til Follo FK tidligere i høst.

– Først sponset vi dem med de to brakkene som er blitt «klubbhus», og nå i vinter har vi både vært med på «Dagsverk for Follo FK». Vi har solgt vedsekker til inntekt for klubben, sier Langseter.

Medeier Nina Amlien håper at flere bedrifter kjenner sin besøkelsestid og bidrar.

– Vi trenger at flere løfter sammen, så vi får reddet klubben, sier hun.

Artikkeltags