Follo FK stiller i rosa drakter mot RBK

Kathrine Sørland er ikke i tvil om at drakten er stilig og tidsriktig, og at rosa passer til Eirik Markegård, Christian Petersen og Jørgen Røssevold, mens keeper Glenn Arne Hansen viser kontrastene.

Kathrine Sørland er ikke i tvil om at drakten er stilig og tidsriktig, og at rosa passer til Eirik Markegård, Christian Petersen og Jørgen Røssevold, mens keeper Glenn Arne Hansen viser kontrastene.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Stilig og tidsriktig, mener Kathrine Sørland om draktene Follo FK stiller i under semifinalen mot RBK.

DEL

SKI: – Semifinalen er en glimrende anledning til å sette fokus på noe svært viktig, nemlig bekjempelse av brystkreft hos kvinner, sier Eirik Markegård som sammen med Christian Petersen, Jørgen Røssevold og Glenn Arne Hansen gladelig stilte opp i rosa drakter i klubbhuset mandag. Det er disse draktene som skal benyttes når Follo FK møter Rosenborg BK onsdag ettermiddag.

Follo FKs sponsor, motekjeden Lindex, som også har vært hovedsponsor av kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjonen siden 2004, samlet i fjor inn hele 2,1 millioner kroner.

– Målet er å samle inn mer enn 2,1 millioner kroner. Vi håper derfor å slå fjorårets rekord, og vi synes dette er en fin anledning til å starte kampanjen, sier Lindex-ambassadør Kathrine Sørland som trivdes godt blant rosa Follo FK-spillere.

Og at antrekket er tidsriktig, er hun ikke i tvil om.

Positivt

Det er også Lindex som har sponset de rosa draktene Follo FK skal bruke i semifinalen, og ingen i Follo FK var i tvil da forespørselen kom fra Kreftforeningen og Lindex.

– Alle gutta på laget har jenter i sin omgangskrets og sjansen for at noen man kjenner kan få brystkreft er veldig stor. Derfor synes vi det er veldig positivt at vi kan bruke semifinalen mot Rosenborg til å sette fokus på dette, fortsetter Eirik Markegård.

I Kreftforeningen er man svært takknemlig overfor tiltak som setter bekjempelse av brystkreft på dagsorden. De tror også at det er lurt å jobbe på lag med idretten.

En god sak

Daglig leder i Follo FK, Tove Haugen presiserer at Follo FK gjør dette for en god sak.

– Etter kampen skal draktene signeres av både Rosenborg- og Follo FGK-spillerne. Draktene blir senere gitt til Rikshospitalet, for at de skal auksjoneres bort til inntekt for Rosa Sløyfe-aksjonen, sier hun.

Tove Haugen legger også til at det rosa antrekket selvfølgelig er godkjent av Norges Fotballforbund.

Artikkeltags