Læregutten Raddum har blitt voksen

LÆREGUTT: Halvor Raddum startet som læregutt i Follo FK. Nå føler kapteinen at gjennombruddet har kommet.

LÆREGUTT: Halvor Raddum startet som læregutt i Follo FK. Nå føler kapteinen at gjennombruddet har kommet.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Halvor Stormoen Raddums inntreden i Follo FK-troppen var som en ung spjæring. Nå trives kapteinen med ansvaret.

– Jeg husker godt jeg kom med i A-lagstroppen i 2009 – det året vi rykket opp i Adeccoligaen. Da kom jeg med som en læregutt, smiler Halvor Stormoen Raddum.

Han er ikke i tvil om at tidligere Follo FK-spillere som Bonaventure «Boni» Maruti, Christian «Peters» Petersen og Glenn Arne Hansen betydde mye for hans utvikling som fotballspiller.

– Jeg lærte mye av de gutta der. Slike rutinerte spillere betyr mye for en spjæling av en 17-åring, fortsetter Raddum.

Gjennombrudd

Dagens 20-åring har da også gått skolen. Han fikk noen kamper på høsten i 1. divisjon, og enda flere matcher, da flere av de «gamle stjernene» forsvant etter nedrykket.

– Det er vel først nå i år jeg har fått gjennombruddet. Nå har jeg også fått en tydelig og klar rolle. Jeg trives med å være sentral i laget, sier midtstopper Halvor Raddum.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han føler seg mer som en midtbanespiller.

– Det er der jeg liker best å spille, sier han og legger til at han også er blitt brukt som stopper på både junior- og rekruttlaget.

Trives

Sesongen startet med Anders Lübeck som Follo FK-kaptein. Da stopperen ble skadet etter første serierunde, overtok 20-årige Raddum både stopperplassen og bindet. Han trives med den tilliten.

– Det er hyggelig. Jeg er også stolt over det. Tidligere var jeg kaptein på juniorlaget, men nå er det selvfølgelig mer viktig. Det handler om å ta ansvar og gå foran som et godt eksempel, sier kapteinen.

Ny makker

Halvor har spilt midtstopper sammen med Håvard Andreassen de siste kampene. Til søndagens oppgjør mot Frigg må Andreassen stå over.

– Det er selvfølgelig ikke helt optimalt. Nå føler jeg at vi har «funnet» hverandre. Han er en viktig spiller og vinner de fleste dueller i vårt forsvar, sier Raddum.

Han vil ikke spå hvem som blir makker mot Frigg, men regner med at trener Hans-Erik Eriksen har flere muligheter.

– Vi prøver forskjellige ting på trening, men hvem det blir får vi se, sier Follo-kapteinen som er ute etter revansj mot Oslo-laget.

– Det er et godt lag og spesielt godt på hjemmebane. Etter som vi tapte begge kampene for Frigg i fjor, er vi ute etter revansje. Vi går alltid for tre poeng, sier Halvor Stormoen Raddum.

Les flere fotballsaker her!

Artikkeltags