Portugisisk topptrener til Follo FK

NY JOBB: Hugo Pereira i sin første økt med Follo FK-spillerne. Over nyttår starter han i sin nye jobb. FOTO: Christian Clausen

NY JOBB: Hugo Pereira i sin første økt med Follo FK-spillerne. Over nyttår starter han i sin nye jobb. FOTO: Christian Clausen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Follo FK signerte onsdag en toårsavtale med portugiseren Hugo Pereira (32), som de tre siste sesongene har vært leder for Manchester Uniteds fotballskole i Lisboa.

Hugo Pereira skal trene Follo FKs juniorlag i tillegg til at han skal være spillerutvikler og leder for klubbens nystartede fotballakademi de neste to årene.

LES OGSÅ: Hugo Pereira vil lære talentene å ta større sjanser

– Hugo Pereira er en fantastisk signering for Follo Fotballklubb og for norsk fotball. Han vil være en stor ressurs for oss i Follo FK i årene som kommer, sier klubbens nyvalgte leder, Ole Bjørn Fausa.

Follo-lederen kan fortelle at klubben ønsket å satse på øverste hylle for å skaffe en trener/spillerutvikler. Han er derfor svært fornøyd med at klubben fikk napp med en gang, mye takket være tidligere Follo-trener, Aksel Bergos gode nettverk.

LES OGSÅ: Fausa: – En fantastisk signering

Topptrener

Pereira har de siste årene vært leder for Carlos Queiroz/Manchester United Soccer School i Lisboa.

Han har i lengre tid jobbet nært sammen med Queiroz, som tidligere har vært landslagssjef i Portugal og manager for Real Madrid. Han var også Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United.

Pereira har universitetsutdannelse som fotballtrener, og har hovedsakelig jobbet med unge spillere. Selv gikk han gradene i Benfica.

– Ved siden av at dette betyr mye for utviklingen av Follo FKs juniorspillere, forventer vi at dette vil løfte fotballtilbudet for alle fotballungdommer i regionen vår, fortsetter en fornøyd Ole Bjørn Fausa.

Follo FK nordover fem ganger neste år

Eriksen signerte ny Follo FK-kontrakt

Slik skal nye Follo FK satse profesjonelt

Birkeland går inn i historiebøkene som Follo FKs redningsmann

Follo FKs hjemmesider

Hva synes du om signeringen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags