SKI: Follo FK ble i forrige måned ilagt bot på 40.000 kroner og tap av tre poeng av Doms- og sanksjonsutvalget. Klubben anket avgjørelsen på bakgrunn av premisset som lå til grunn i dommen – at Follo bevisst hadde feilinformert NFF - at de handlet med forsett.

I dag konkluderte Ankeutvalget; Follo FKs anke har blitt tatt til følge og straffen har blitt redusert. Den endelige dommen er at Follo FK fratas to poeng og får en bot på 30.000 kroner.

– Doms- og sanksjonsutvalget la til grunn at klubben handlet både uaktsomt og forsettlig. Ankeutvalget fant det ikke sannsynliggjort at de har handlet med forsett, men Follo FK har handlet grovt uaktsomt ved å gå over fristene, samt sende uriktig informasjon. Straffen er dermed i tråd med tidligere praksis, sier nestleder i Ankeutvalget, Mathias Lilleengen.

Styreleder i Follo FK, Frank Johansen, er fornøyd med at anken har blitt tatt til følge.

– Det viktigste for klubben var å bli renvasket for påstanden om at vi handlet med forsett. Uaktsomhet har vi erkjent i form av glipp av rutiner. Dommen er fortsatt streng, men vi kan ikke dvele mer ved det. Nå kan klubben sette en strek over dette, sier han.

Håpet lever

Håpet om å overleve i Adeccoligaen er ikke helt ute. Follo FK ligger etter poengtrekket fire poeng bak Ullensaker/Kisa, Kongsvinger og Vard Haugesund før de gjenstående to rundene.

Follo må passere alle tre lagene for å få fornyet kontrakt i Adeccoligaen.

Vinner Follo sine to kamper mot henholdsvis Hødd og Sandefjord er Vard Haugesund, Ullensaker/Kisa og Kongsvinger avhengig av minimum to poeng på sine to kamper for å ende opp på samme poengsum som Follo. Da vil eventuelt målforskjellen avgjøre. Vinner et av disse to lagene en av sine kamper kan ikke Follo ta dem igjen på tabellen.

SE oppdatert tabell på fotball.no

Gjenstående kamper:

27/10:
Bodø/Glimt : Kongsvinger
Ullensaker/Kisa : Fredrikstad
Hødd : Follo
Vard Haugesund : Mjøndalen

3/11:
Follo : Sandefjord Fotball
Bryne : Vard Haugesund
Kongsvinger : Elverum
Kristiansund : Ullensaker/Kisa

LES OGSÅ: Follo FK vil anke

LES OGSÅ: Follo FK kan bli straffet med bot eller poengtrekk