Tidligere Benfica-spiller til Follo FK

Jorge Cordeiro har gått gradene i den portugisiske storklubben Benfica. Nå skal han spille for Follo FK og utvikle unge spillere sammen med vennen Hugo Pereira på akademiet. 
BEGGE FOTO: KNUT STENSETH

Jorge Cordeiro har gått gradene i den portugisiske storklubben Benfica. Nå skal han spille for Follo FK og utvikle unge spillere sammen med vennen Hugo Pereira på akademiet. BEGGE FOTO: KNUT STENSETH

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Jorge Cordeiro (33) er klar for Follo FK. Den tidligere Benfica-spilleren og José Mourinho-eleven har i første omgang skrevet en kontrakt ut denne sesongen.

Den portugisiske midtbanespilleren har i år vært med på å spille sin klubb Associação Desportiva Oeiras opp i 2. divisjon i Portugal og har i tillegg vært tilknyttet Manchester United Soccer School i Lisboa. Han er et bekjentskap av Follo FKs spillerutvikler og juniortrener Hugo Pereira.

Han forklarer her hvorfor han nå bytter ut sin nyopprykkede klubb i varmt strøk med en 2. divisjonsklubb i kalde Norge?

– Jeg har lyst på en ny utfordring. Vi har rykket opp med klubben min i Portugal, men jeg har spilt på det nivået før så det er ikke noe nytt for meg, eller noe mål. I Follo treffer jeg nye folk med mange nye mål. Jeg vil være med å oppnå store ting her, og har hørt om klubben og dens satsing via Hugo (Pereira). Dette blir en kjempeutfordring, og jeg skal bidra med min rutine, sier Cordeiro.L

Les flere sportssaker her!

Spilte med stjernene

Portugiseren har en rekke aldersbestemte landskamper for Portugal og er blant annet europamester for U16. Cordeiro er flasket opp i Benfica, med José Mourinho som trener da han var juniorspiller. Han har også hatt nåværende Bayern München-trener Jupp Heynckes som trener i Benfica, og spilte sammen med stjerner som Simao Sabrosa og Maniche. Cordeiro var i A-stallen til det portugisiske storlaget i 2000/01. Det innhold da også spillere som Karel Poborsky og Pierre van Hooijdonk. De åtte siste sesongene har han spilt i Oeiras.

– Hva vet du om norsk fotball?

– Jeg vet ikke så mye annet enn det Hugo har fortalt, og litt om de beste lagene i Tippeligaen. Det er litt av årsaken til at jeg kommer også. For å lære en annen type fotball, og for å lære bort det jeg kan, sier Cordeiro.

– Hva kan du bidra med på banen føler du?

– Mest at jeg er rutinert. Follo har et ungt lag. Samtidig har jeg en stor vinnermentalitet, sier Cordeiro.

Les også:

Fornøyd

Trener Hans-Erik Eriksen er fornøyd med sitt siste tilskudd i spillerstallen.

– Man kan alltid sette spørsmålstegn ved å hente en 33 år gammel portugiser. Men vi har fått svaret, at selvsagt er det riktig. Fordi han vil gjøre at våre unge spillere utvikler seg raskere. Hans nærvær på banen er bra for våre unggutter, sier Eriksen.

Satser på trenere

På spørsmål om Cordeiro blir en dyr mann for Follo FK svarer styreleder i klubben, Ole Bjørn Fausa slik:

– Han får en amatørkontrakt som spiller, men har lønnet jobb på vårt fotballakademi. Vi får her topp kvalitet på trenersiden. For de samme pengene hadde vi fått en langt dårligere trener hvis vi hadde hentet en norsk trener, sier Fausa, og fortsetter:

– Dette er innenfor vårt budsjett. Vi bruker penger på gode trenere slik at vi kan utvikle unge lokale gutter i nærmiljøet. Det kryr av dem i regionen vår. De må vi ta vare på. Det er jo slik at vi kunne brukt disse pengene på tre gode spillere og rykket opp i år. Vi velger å være tålmodige og bygge opp en klubb med lokale gutter som stamme. Da kan vi heller rykke opp til neste år, eller om to år, sier Fausa.

Hva mener du om den langsiktige strategien til Follo FK? Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags