Gå til sidens hovedinnhold

Avsluttet med jubel - Abelsen med videre

Artikkelen er over 3 år gammel

LANGHUS: Lagene fulgte hverandre som skygger lenge og Follo HK Damer fikk aldri helt taket på Fjellhamarjentenes ankomstspill. Men det siste kvarteret av kampen fikk Follojentene kampen inn i sitt spor og seiret til slutt komfortabelt 31–28.

Årets siste seriekamp i 1. divisjon for Follo HK’s damer var i utgangspunktet ikke årets viktigste kamp. 4.-plassen var sikret uansett resultat, og kvalikplassen var utenfor rekkevidde.

Men jentene ville avslutte sesongen på en god måte og gikk hardt ut. Da klokka viste 1, 22 minutter ledet Follo-jentene 2–0. Fjellhamar hadde heller ikke all verden å spille for, men de hadde ingen planer om å gi Follo lett match. Spesielt skapte Fjellhamars ankomstspill problemer for Follo. Tempoet i Fjellhamars ankomstspill gjorde det vanskelig for Follo å få byttet inn «forsvarsminister» Hanne Sofie Wilberg, og det ble vrient for målvaktene Yasminee Gluic og Tina Osmani.

Fjellhamar hadde en liten ledelse gjennom store deler av 1. omgang og lagene gikk til pause med en ledelse 12–13 til bortelaget.

Kontrollert

Den andre omgangen startet som den første sluttet, med stort tempo fra begge lag, få målvaktsredninger og mye mål.

Etter hvert som omgangen gikk fikk Follo-jentene bedre og bedre tak Fjellhamars ankomstspill. Bortelaget ble tvunget til å spille mer i etablert angrep, Follo fikk satt forsvarsspillet sitt, og Tina Osmani kom inn i kampen med flere avgjørende redninger. De siste 10–15 minuttene hadde laget god kontroll, og til slutt sto det 31–28.

– Det er en kamp som bærer preg av at den ikke betyr all verden for noen av lagene sier en godt fornøyd trener Lars Abelsen etter at kampen er ferdig.

– Vi rullerte på alle 16 spillere og disponerte laget noe annerledes enn vi ville gjort om det var en svært viktig kamp. Men det var viktig for oss å avslutte på en god måte og jeg er veldig godt fornøyd med jentene i dag fortsetter Abelsen.

Abelsen fortsetter

Etter halvspilt sesong hadde Follo HK Damer 15 poeng og ved juletider satt laget seg et mål om at de skulle sanke minst like mange poeng i 2. halvdel av sesongen. Laget endte til slutt på 31 poeng så den målsettingen ble innfridd.

– Jeg er svært godt fornøyd med at vi oppnådde 1 poeng mer i 2. del av sesongen enn den 1. sier Abelsen. Laget har spilt jevnt godt i hele år og vi har vist at vi har noe i toppen av divisjonen å gjøre avslutter trener Abelsen, som samtidig avslører at han har klar for nok en sesong som hovedtrener for laget.

Takket av

Fortsetter gjør ikke kantspiller Sara Møller og målvakt Yasminee Gluic, som begge er klare for toppklubben Larvik HK. Sammen med storscorer Janne Håvelsrud Eklo, som også spilte sin siste kamp for Follo, ble de takket av med blomster etter kampen for innsatsen i den røde Follo-drakta.

Follo HK Damer-Fjellhammer 31-28 (13-14)

1. divisjon håndball, kvinner

Langushallen

Tilskuere: 261

Follo HK Damer: Tina Osmani, Yasminee Gluic, Linn Englund Lorentzen 2, Sara Møller 1, Tiril Spæren 3, Elisabeth Raddum 6, Ida Ringlund Hansen 5, Sara Ashuri 3, Hanne Sofie Wilberg, Mirela Gjikokaj 2, Anette Sundal 1, Janne Håvelsrud Eklo 2, Maren Tefrum, Andrea Fossli 4, Elise Kelley 1, Mina Hesselberg 1.

Utvisninger: Follo Ingen, Fjellhammer 1x2 min.

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic.

 

Kommentarer til denne saken