SKI: Folloburgeren på Balkan Pizza & Kebab House i Ski har falt i smak hos publikum. Denne uken kunne Kutlay Yeser, på vegne av Balkan, dele ut en sjekk på 15 000 kroner både til Follo HK og Follo FK.

Burgeren, som ØBs høyst kvalifiserte burgerekspert Stig Persson ga terningkast fem tidligere i år, har solgt for 108 000 kroner de om lag fire månedene den har vært i salg.

10 prosent av hver solgte Folloburger går til klubbkassene i de to klubbene. Yeser og Balkan har lagt på litt for å støtte de to lokale ballflaggskipene våre på herresiden.

– Det eksakte tallet er 108 000 kroner. Vi ville gi en litt større sum enn ti prosent av salget. Derfor deler vi ut 15 000 til hvert lag, som de kan bruke til fornuftige ting i klubbene. Det tror jeg de trenger. Da har de som har kjøpt burgere hos oss støttet med 10 000 kroner, og vi med litt ekstra, sier Yeser.

Salget av Folloburgeren vil Balkan fortsette med. Og det er bra. Den gikk ned på høykant både hos Follo HK-spiller Thomas Solstad, sponsoransvarlig i Follo HK, Morten Stærk og undertegnede. Follo FK-trener Anders Særvold slet litt mer. Burgeren smakte fortreffelig kunne han meddele, det var mengden han jobbet med.

– Vi skal helt klart fortsette med Folloburgeren, og støtte de to klubbene. Menyen vil jeg si har vært en suksess. Den slår ikke ut kebabrullen som er den desidert mest solgte hos oss, og heller ikke de andre toppmenyene. Men den går bra. Vi har kunder som har sluttet å spise kebab og bestiller burger for å støtte idretten, sier Yeser.

– Idrett er viktig

Balkan er inne på sponsorsiden i begge de to Follo-klubbene. Burgersalget kommer på siden av sponsoratene. Yeser mener det er viktig å støtte den lokale idretten, og håper flere bedrifter i Ski ser nytten av å ha noen topplag i regionen.

– Idretten hjelper ungdommen på rett spor kan man si. Det holder dem opptatt med noe, så de ikke sporer av. Det er ikke alle som blir proffspillere og millionærer, men idretten er med på å skape bra mennesker. Det er like viktig, sier Yeser.

LES OGSÅ: Spis burger – støtt idretten i Follo