SKI/SANDNES: Follo HK gjorde jobben og feide over Sandnes på bortebane onsdag kveld. Etter 60 minutter sto det hele 31–23 til Follo HK. Ved pause ledet rødtrøyene 16–12.

– Dette var en godt gjennomført kamp av oss. Sandnes har mistet en del spillere, og er ikke like bra som i fjor, men jeg er veldig fornøyd med måten vi fullførte hele kampen på. Vi holdt konsentrasjonen helt ut, sa Follo HK-trener Valter Perisa etter kampen.

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen gjennom de første 20 minuttene av første omgang. Sandnes ledet 6–4 før Follo kom tilbake og utlignet til 6–6. På stillingen 7–7 scoret Follo tre ganger uten at Sandnes greide å svare. Det var en ledelse Follo ikke ga fra seg, selv om hjemmelaget bare var ett bak, på 9–10. Follo fikk en luke de siste ti minuttene av omgangen, og kunne gå til pause med en ledelse på fire mål.

Rykket med en gang

Follo pangåpnet i andre omgang. I løpet av de første fem minuttene var ledelsen økt til 20–13, og kampen var avgjort.

– I starten av andre omgang lyktes vi godt med bytte av forsvarsformasjon, fra 3-2-1 til 6–0. Da fikk vi kontringer, sier Perisa.

Follo-treneren var godt fornøyd med det som skjedde bakover på banen, men mener han nå ser tegn til at det offensive spillet også begynner å sitte bedre.

– Angrepet vårt har blitt giftigere. Både ankomst og etablert. I dag lagde vi noen fine mål etter flotte kombinasjoner, sier Perisa.

Han lot alle spillerne få spilletid i Sandnes.

Seieren var viktig da de andre topplagene også vant sine kamper onsdag. St. Hallvard slo Haugaland 29–24 på bortebane. Sandefjord slo Nøtterøy 27-22, også det på bortebane.

Kampen kunne du følge HER

Tabell 1. divisjon håndball

Les også: Follo HK må ha to poeng i kveld