Follo HK kollapset fullstendig

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

HORTEN: Follo HK tapte 33-25 (12-14) i dagens toppoppgjør borte mot Falk Horten.

Det gjorde laget etter en fullstendig kollaps de siste 30 minuttene.

For Follo HK så ut som et vinnerlag i første omgang. Mange kloke valg fremover, og avslutninger da avslutningene skulle og burde komme. Samtidig sto målvakt Leonardo en fantastisk omgang mellom stengene. Follo var gode.

Det som skjedde i andre omgang er vanskeligere å forklare. Vi ble vitne til en av de største kollapsene i Follo HK på lang tid.

- Helt ærlig, så vet jeg ikke hva som skjedde i andre omgang. Jeg føler at vi kom ut igjen med riktig tenning, og vi skulle kjøre videre med samme opplegg som i første omgang. Det fungerte jo, som du så, ikke helt, sa en skuffet Espen Røhmer etter kampen.

Trener Valter perisa forsøker å forklare kollapsen i dette intervjuet:

Fire mål på 20 minutter

Faktum er i alle fall at Falk snudde Follos tomålsledelse ved halvtid, til 17-14 i egen favør i løpet av de første fem minuttene av omgangen. Den ledelsen bare økte utover i omgangen. Det hjalp ikke Follo at Stian Gabrielsen fikk et noe tvilsomt direkte rødt kort etter tre minutter, men avgjørende for det som skjedde utover i omgangen burde det ikke vært.

Follo-spillerne mistet hodet og så ut til å ha dårlig tid i hvert eneste angrep. Det er sjelden noe godt tegn, og det fører som regel med seg dårlige avslutninger og mengder med tekniske feil – så også i ettermiddag.

Godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum feide Falk over Follo. Etter drøye 20 minutter av omgangen sto det 29-18 til hjemmelaget. Til slutt sto det altså 33-25 på tavlen.

Falks seier var også på så mange mål at Horten-gjengen nå har Follo på innbyrdes oppgjør, hvis lagene skulle ende på like mange poeng ved sesongslutt. Det er ikke umulig at så kommer til å skje.

Det ene poenget Follo rotet bort mot seriens desiderte bunnlag, Herkules, for noen uker siden, kan komme til å bite rødtrøyene ordentlig i baken når serien er ferdigspilt.

Tabell 1. divisjon håndball

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken