LANGHUS: Follo HK gjorde jobben og knuste Haugaland 35-23 i Follotrykk Arena søndag kveld. Ved pause var stillingen 18-15.

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen de første 20 minuttene. Da var stillingen 10-8. Follo ledet 18-13 fire minutter før hvilen, men slapp Haugaland innpå seg igjen slik at det fremdeles var spenning foran de siste 30 minuttene.

Spennende skulle det imidlertid ikke bli. I starten av andre omgang var det lekestue. 18-15 ble til 25-18 i løpet av de første drøye åtte minuttene av omgangen. Da fikk også Stian Gabrielsen rødt kort etter å ha pådratt seg tre tominuttere.

Follo ble ikke påvirket av utvisningen, men dro ytterligere i fra. Anført av banens beste og timålsscoirer Henrik Bielenberg kunne hjemmelaget surfe inn til en 12-målsseier.

To debutanter kom også på banen i sluttminuttene. Strekspiller Julian Viken ble først introdusert. Like etter kom Roald Lien på banen, og etter kun få sekunder av debuten banket han inn sitt første A-lagsmål for Follo. Forhåpentligvis, og ganske sannsynlig, ikke det siste.

Det er julegrantenning og marsipanspising over det ganske land i dag, men likevel må man kunne si at 150 tilskuere er mer enn i underkant av hva man kan håpe på for en kamp i Follotrykk Arena.

Kampen kunne du følge her

- Vi trøblet litt i starten, både fremover og bakover egentlig. Etter at vi la om til 5-1 fikk vi et par ballers forsprang, og etter det traff vi bedre, konkluderte Henrik Bielenberg etter kampen.

Seieren var viktig da både St. Hallvard og Falk vant sine matcher i kveld. Follo er fire poeng bak Falk og tre bak forrige helgs overmenn, St. Hallvard.

- Det var synd at vi gikk på tapet forrige helg, men fokuset vårt nå har vært å ta de seks poengene vi kan ta før jul. Nå tok vi to i dag. Da gjenstår det fire, sier timålsscoreren

Les mer om kampen i tirsdagens papirutgave.

VIDEO:  

Tabell 1. divisjon