ARENDAL: Follo HK vant 29-28 og slo ut regjerende mester ØIF Arendal i den 4. runde av NM i håndball onsdag kveld. En skrell som vil bli lagt merke til.

– All ære til laget vårt. Samtlige spillere leverte. Jeg veit ikke om det helt har gått opp for oss ennå. Det er stort, altså, sier Espen Røhmer til ØB.

For tre dager slo Follo Fjellhammer i en tam kamp i 1. divisjon. Få levnet rødtrøyene en sjanse mot ØIF onsdag.

– Det føles som vi har en evne til å nullstille alt. Vi hadde null press på oss, legger Røhmer til.

Knallstart

Follo ledet faktisk oppgjøret hele veien. Etter ett kvarter sto det 9-7 til Follo. Denne ledelsen forble slik stort sett gjennom hele første omgang. Et knalltøft offensivt forsvar og en meget solid Dragan Kondic mellom stengene gjorde at Follo kunne gå til pause med en høyst overraskende, men fullt fortjent 17-14-ledelse.

Nå begynte en del å få troen på at en av tidenes cupbomber faktisk kunne bli en realitet i Sør Amfi. Rett nok gikk det kaldt nedover ryggen på noen hver da ØIF-trener Marinko Kurtovic kastet innpå et av Follo HKs mest skremmende spøkelser opp i gjennom, Svenn Erik Medhus, i andre omgang. Medhus har skremt vettet av de fleste med Follo-drakt de siste åtte årene, og ofte stengt buret helt.

ØIF-målvakten reddet da også de tre første Follo-forsøkene i andre omgang. Da spiste hjemmelaget opp forspranget på tre mål i et lite jafs. Etter tre minutter sto det 17-17.

Det som skjedde etter dette var kanskje det som imponerte mest, på en dag da de aller fleste i lyseblått (for anledningen) imponerte stort.

Beholdt roen

Follo beholdt roen. Det var svært få tegn til panikk i angrepsspillet, men spillerne tok de sjansene fremover som de skulle - og måtte ta. Forbausende ofte endte det i scoring. Midtveis i andre omgang ledet Follo med to. Ledelsen var på ett og to mål omgangen ut. Arendal svarte hele veien, men Follo-guttene prikket inn scoringene de trengte.

I kaotiske sluttminutter fikk Henrik Bielenberg det røde kortet for å kaste bort ballen noen få centimeter. Det var det ikke mange som ofret mange kalorier på. Da sto kampuret på 30 minutter. ØIF måtte avslutte med skudd nesten fra midtstreken. Det kunne ikke gå, og Follo-spillerne kunne juble, og slippe jungelhylene løs i Sør Amfi.

- Det er helt utrolig. Den største seieren jeg har opplevd så langt i Follo. Vi var disiplinerte i 3-2-1-forsvaret vårt og hadde få personlige feil. Skuddene satt også. Vi var konsentrerte hele veien, og vi vant fortjent, sa en svært godt fornøyd Follo-trener, Valter Perisa etter triumfen.

- En real skrell dette her?

- Joda, men vi har kvalitet. Jeg sa til spillerne før kampen, at hvis vi er disiplinerte og spiller slik vi skal, er det ingen i Norge som slår oss. Vi må ha troen på det på forhånd, hvis ikke er det ingen vits i å komme på banen. Nå begynner jobben med å få guttene ned på bakken igjen, smiler Perisa.

Skuffet Jøndal

Tidligere Follo-spiller Magnus Jøndal drar nå på seg ØIF-drakta. Jøndal scoret hele ti ganger mot Follo og skal ha minst skyld for at det gikk "åt skogen" for sørlendingene. Jøndal sa dette etter kampen.

- Vi er ikke tent nok fra starten av. Vi er for slappe, og Follo får grep på kampen, og da er Follo såpass bra at vi taper.

- Undervurderte dere Follo?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg kan snakke for meg selv, og jeg tok dem på alvor. De er gode og kjemper i toppen av førstedivisjon. Sånne lag kan overraske hvis vi slipper oss ned et par hakk, sa Jøndal.