SANDEFJORD: Sandefjord trakk det lengste strået i toppoppgjøret i 1. divisjon søndag kveld. Det ble til slutt 28-29-tap for Follo HK.

Follo HK begynte best og ledet 4-1 etter fem minutters spill. Men det var Sandefjord som kunne gå til pause med ledelse 17-16. Det ble en ulidelig spennende andreomgang i Jotunhallen.

Rødtrøyene spilte på sitt beste etter hvilen. Syv minutter ut i andreomgangen ledet Follo 20-18, før Sandefjord brukte tre minutter på å gå opp til 20-20.

- Vi holdt på å miste kampen der, sier Sandefjord-trener Einar Veierød.

- Det var deilig for oss som har pleid å tape disse kampene de siste sesongene, mot både St. Hallvard og Follo. Da er det så utrolig morsomt at vi tenner så veldig på pluggene og har dårlig hukommelse. Det er klart det er deilig for oss. Vi har vist i de to siste kampene at vi kan hente oss inn igjen selv om vi ligger under, sier Veierød.

Kokte på slutten

Kollega Valter Perisa var naturlig nok ikke i like godt humør.

- Jeg trodde vi skulle klare å vinne kampen. Men på slutten kokte det i hodene til flere, sier Perisa.

For tidlige avslutninger og andre feil ble straffet av hjemmelaget.

Follo Sandefjord fikk et direkte rødt kort i sluttsekundene da Follo ble hindret på særdeles usportslig vis i å sette i gang et angrep.

- Det er klart vi heller skulle ligget på tredjeplass enn på fjerde, innrømmer Follo-treneren, klar for rotteracet i toppen videre i sesongen.

Publikum kunne glede seg over at bunnlaget Charlottenlund har slått serieleder St. Hallvard, slik at både Sandefjord og Follo hadde muligheten til å henge på St. Hallvard med seier i kveld. Det ble altså Sandefjord som klarte de brasene.

Viktig

Før kampen lå Sandefjord på plassen bak Follo. Nå er de forbi. Falk Horten leder fortsatt foran St. Hallvard, Sandefjord med Follo på fjerdeplass.

– Skal vi ha noe oppi toppen å gjøre må vi vinne denne kampen. Det blir helt sikkert en tøff og tett kamp. Begge oppgjørene mot Sandefjord forrige sesong var tette og jevne. De er et skummelt lag, spesielt på deres hjemmebane. Sandefjord er et lag som aldri gir seg, sa Follo HK-trener Valter Perisa på forhånd.

Det hadde han helt rett i. Seiersmålet for hjemmelaget kom ikke mange sekundene før slutt. Da Espen Røhmer hadde satt inn 28-28, så det bra ut for Follo, men den gang ei...

Årets siste Follo-kamp går hjemme mot Charlottenlund lørdag 19. desember.