ELVERUM: Follo HK tapte i kveld 28-20 mot Elverum i Terningen Arena.Follo slet med innledningsvis og det tok nesten ni minutter før den første ballen lå bak Elverum-keeperen. Da hadde hjemmelaget satt inn fire.

Follo var oppe i 8-8 20 minutter ut i omgangen, men det var også det nærmeste de kom. Rødtrøyene lå under 14-10 til pause. Det ble også resultatet i andre omgang.

- Det er vi som spiller dårlig. Det er ikke Elverum som er så gode. Det er ingenting som fungerer noe særlig, periodevis gjør det det, men vi faller litt igjennom i dag, sier Follo HK-kaptein Anders Skiaker Myhra.

Hjemmelaget hadde en svak åpning på de siste tredve minuttene og Follo snek seg innpå hjemmelaget.

SE flere bilder fra kampen her

Etter drøye åtte minutter i andre omgang var Follo kun to mål bak på stillingen 18-16, men det ble aldri mer spennende enn det, for Elverum dro bare ytterligere i fra.

- Vi kan ikke være avhengig av at andre lag spiller dårlig. Vi må sette vårt eget spill uavhengig av motstanderen. I dag var det for dårlig. Det er et steg tilbake, sier Skiaker Myhra.

- Hvor svikter det i dag?

- Vi kommer til for få og for dårlige sjanser. 20 mål er for dårlig. 28 bakover er egentlig normalt, men jeg sitter ikke igjen med noen god følelse, sier Follo HK-kapteinen.

SE tabellen i Postenligaen her

Nervøs åpning

Begge lagene åpnet nervøst i Terningen Arena, og det florerte med tekniske feil og bomskudd. Hjemmelaget Elverum var mindre dårlige enn Follo, som brukte drøye åtte minutter før den første ballen satt bak Elverum-keeper Morten Nergaard.

Follo-trener Frode Scheie så seg nødt til å ta timeout allerede etter seks minutter. Da lå laget under med 4-0. Det var tydelige beskjeder som ble gitt og spillerne responderte. Follo kjempet seg tilbake i kampen. Etter 10 minutter var det 4-1 til Elverum. Halvspilt sto det 5-3 til Elverum og etter drøye 17 minutter hadde Follo hentet inn ledelsen og det sto 6-6.

Da var det Elverum-trener Christian Berge sin tur til å ta timeout. Hjemmelaget fikk litt mer skikk på spillet sitt etter det og begynte å dra i fra Follo.

Follo lå under med 14-10 etter de første tredve minuttene i Terningen Arena.

LES MER om Follo HK her

LES hva Østlendingen skriver

Snek seg innpå

I andre omgang var det Elverum som fremsto usikre og startet svakest. Det utnyttet Follo som nærmet seg. Oskar Olafsson var med i angrep og satte inn to raske mål.

På stillingen 18-16 til Elverum var Magnus Søndenå gjennom og banket ballen i mål, men dommerne dømte for brøyt.

Etter det kom det en skjebnesvanger 10-minutters periode for rødtrøyene der de ikke klarte å overliste Elverum-keeperen én gang, på samme tid gikk det meste inn i andre enden.

Hjemmelaget benyttet anledningen til å gå opp i en 23-16 ledelse drøyt midtveis i andre omgang og Follo skulle aldri komme nærmere.

Follo-trener Frode Scheie satte innpå flere av ungguttene de siste ti minuttene. Henrik Bielenberg, Aksel Horgen, Håvard Åsheim og Emil Vestbekken var på banen sammen med Stian Gabrielsen, Espen Røhmer og Benjamin Nordby.

Det endte med et 28-20 tap for Follo.