LANGHUS: Follo HK vant 27-26 (12-9) over Nøtterøy og tok med seg to meget viktige poeng videre i kampen om sluttspillsplass.

– Det var veldig viktige poeng. Jeg sier at det ble fem og ikke to. Nå er vi fire poeng foran Nøtterøy og foran dem på innbyrdes oppgjør, sa Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen etter kampen.

Se tabellen i Postenligaen her

Det betyr at Nøtterøy må ha flere poeng enn Follo for å klatre forbi dem på tabellen, men Follo har ikke noe lett program fremover.

– Vi har vanskelige bortekamper igjen. neste kamp er borte mot BSK som vi har slitt med før. Vi skal til Arendal og Elverum. Det er tøffe oppgaver i vente og da må vi være bedre enn det her.  Dette holder ikke mot BSK, advarer Follo-treneren.

LES MER om Follo HK her

SE FLERE bilder fra kampen her: Bildeserie: FolloHK-Nøtterøy

SE VIDEO og intervju med begge trenerne etter kampen.

Tremålsledelse til pause

Rødtrøyene ledet 12-9 etter en første omgang der det kladdet i angrepspillet for begge lag, mye på grunn av to gode forsvar. Men Follo gikk til pausehvilen med en tremålsledelse, for når åpningen først kom for Nøtterøy, var målvakt Blaz Voncina ofte i veien.

Raknet rett etter hvilen

Tremålsledelsen skulle snart bli spist opp, for andreomgangen startet dårlig for hjemmelaget. Follo slet i angrepsspillet med Nøtterøys offensive 3-2-1 forsvar og i andre enden av banen rant målene inn. Etter halvspilt omgang hadde Vestfoldingene satt inn 10 baller bak Follo HK-målvakt Blaz Voncina. Kampen var snudd og Nøtterøy var i føringen med 17-19.

– Nøtterøy overrasket oss veldig med å komme i en offensiv forsvarsformasjon, det har jeg aldri sett dem i før. Da måtte vi stokke om både tre og fire ganger før vi fant en løsning, sa Lorentzen.

Den løsningen involverte banens ener, Steffen Berg Løkkebø.

– Vi satt Steffen som høyreback og Vasja som venstreback. Så gikk vi ned i en flat femmer med merke på Nøtterøys Khaled Chentout. Da fikk vi litt styring på det, forklarer Lorentzen.

Kjempet seg tilbake og forbi

Anført av en særdeles godt opplagt Steffen Berg Løkkebø kjempet de seg forbi Nøtterøy og gikk opp i en 24-22 ledelse etter 23 minutters spill.

LES OGSÅ: Løkkebø i hundre

Follo klarte å holde Nøtterøy på en armlengdes avstand kampen ut. Med ett minutt igjen å spille ledet de 27-24, og selv om Nøtterøy klarte å redusere to ganger i det siste spilleminuttet så seieren aldri ut til å være truet. Det var for lite, for sent fra Nøtterøy.

Gode villkår for de fotrappe

Nevnte Løkkebø satte inn 11 scoringer i løpet av kampen og trivdes veldig godt mot Nøtterøys utgrupperte forsvar. Follo HK-treneren var godt fornøyd med sin høyrekant.

– Steffen er i god form, og det blir en kamp som passer han. Et offensivt forsvar kler fotrappe folk. Det gjør at spillere som Steffen Berg Løkkebø, Vasja Furlan og Magnus Jøndal får flere sjanser enn normalt, forklarer Lorentzen.

Sjansene tok de virkelig vare på. De tre nevnte spillerne stod for 22 av Follos 27 scoringer.

Dette skriver Tønsbergs Blad

Kamputviklingen kunne du følge her

LES OGSÅ: – Det blir en jevn, tett og spennende kamp