FET: - Det er klart cupen er viktig. Vi vil jo gjerne til Spektrum, sier Magnus Jøndal etter at Follo HK mandag kveld slo Fet 37-17 i NM-kamp (cupen).

Det var en kamp alle visste at gjestene ville vinne klart. Enda mer sikre ble vi fem minutter før kampstart da 3.divisjonslaget Fets lagkaptein, Tor-Jostein Frimann Dahl, kom bort til hovedtribunen og fortalte at “det er klare regler her, vi må ha en lagleder på benken”.

- Kan du stille? Spurte han en av tilskuerne, som det viste seg at het Bård Nordhagen. Dermed ble han hjemmelagets lagleder i denne kampen…

Tok litt tid

Likevel begynte det ikke så bra for Follo. Fet prøvde seg på en flyver allerede i første angrep, og møtte Follo med et utrolig offensivt 3-2-1-forsvar, som det tok litt tid før eliteserielaget fant ut av.

Det sto 3-0 til hjemmelaget og hadde gått over sju minutter da Follo scoret sitt første mål. Vasja Furlan satte inn et 7-meterkast, attpåtil mens Anders Skiaker Myhra satt utvist.

Overkjøring

Litt senere var det en stygg takling mot Magnus Jøndal som ga utvisning og nytt straffekast til 2-4. Nå kom tominutterne og baklengsmålene tett for hjemmelaget, og fire minutter senere sto det 8-4 til Follo.

De første sju minuttene vant Fet 3-0, de neste 23 minuttene vant Follo 19-2. I siste del av første omgang fikk vi se den overkjøringen vi og mange andre hadde forventet.

Ved pause sto det 19-5 til gjestene.

Slapp lett til

I andre omgang startet Follo med å kjøre ungdomslinjen og mønstret et nesten nytt lag, men igjen fikk de en dårlig start på omgangen.

Utover i omgangen slapp Fet-spillerne alt for lett til mot Follo HKs forsvar, slik at andre omgang faktisk ble ganske jevn i målprotokollen. Det var tydelig at kampen var avgjort og motivasjonen ikke helt på topp, men det var også tydelig at trener Frode Scheie slett ikke var fornøyd, spesielt med forsvarsspillet.

Det hører også med å si at hjemmelaget etter hvert fikk noen utvisninger som gjorde dem sjanseløse, og at ved flere anledninger var de fullstendig utspilte. Men noe annet var vel heller ikke å vente med eliteserie mot 3.divisjon…?

Litt ruskete

- Det var vel en grei kamp. Selv var jeg litt ruskete og merker at det funker ikke helt ennå, men det kommer nok – det er jeg sikker på, sier Magnus Jøndal.

- Det er i alle fall godt å være i gang. Nå har vi fått trent litt og spilt litt sammen disse siste dagene. Vi trengte litt tid sammen, og nå begynner det å se lovende ut, mente landslagsvingen, som sto for fire av scoringene, men har hatt større kamper på parketten.

Stort å spille finale

- Men var dette godt nok?

- Det er klart at dette er et lag vi skal slå, og vi gjør det vi skal gjøre – etter fem-seks minutters spill, i alle fall, legger han til.

- Er cupen viktig for dere?

- Ja, cupen er viktig. Det er stort å spille finale i Oslo Spektrum, og det vil vi gjerne gjøre igjen, slår Magnus Jøndal fast.

Neste hinder som må overvinnes da er Lillehammer i OL-byen allerede tirsdag i neste uke.