SANDEFJORD: Follo HK fikk det som ventet tungt borte mot Runar i serieåpningen i Postenligaen. Men få hadde vel forutsett det som faktisk skjedde i Runarhallen. Runar, som er en av outsiderne til seriegullet, valset over Follo HK. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto hele 40-26 på måltavla.

– Vi var sjanseløse. Om vi skulle fått med oss noe herfra, mot et av landets beste lag på bortebane, var vi i hvert fall avhengig av at våre sentrale spillere var på sitt aller beste. Samt en målvakt som overpresterte. Slik ble det ikke, sier Follo-trener Jan-Ivar Lorentzen.

SE BILDER fra kampen her

Bakpå fra start

Follo HK kom trøblete ut i Runarhallen. Etter drøye ti minutter ledet hjemmelaget 7-1. Snaue ni minutter før pause var ledelsen oppe i 16-8, men Follo-gutta spiste seg litt innpå. Til pause ledet Runar 20-15.

Follo klarte aldri å lage spenning etter hvilen. Runar dro ytterligere ifra, og det endte med svært stygge sifre for rødtrøyene.

– Vi er mange hakk unna Runar som kommer til å være et topplag denne sesongen, begynner Kyrre Johannesen.

– Nok en gang kom vi skjevt ut. Dermed ble vi jagende, og fant ikke noe rytme i angrepsspillet. Bakover slet vi så godt som hele kampen, fortsetter Johannesen, som svarer følgende på utspillet fra Lorentzen om at de sentrale spillerne ikke kom opp på det nivået som kreves.

– Det er ikke mange som leverer i dag. Og jeg er enig i at jeg er en av de etablerte som må ta i et tak.

Lysglimt

Et lite lyspunkt var det imidlertid å spore mot Runar. Follos nye høyreback, Stian Gabrielsen, var effektiv og satte inn seks nettkjenninger. Ellers var det bekmørkt sett med Follo-øyne.

Follo skal ikke i aksjon i Postenligaen før 17. oktober - da venter Haslum hjemme.

– Vi har under hele oppkjøringen sagt at vi skal være på vårt beste i midten av oktober. Men jeg skulle selvfølgelig ønske at vi var nærmere enn det vi var mot Runar nå, sier Lorentzen.