SKI: Follo HKs målvaktsjakt er over. Det er nå klart at RK Maribors Aljosa Cudic (23) vil signere for rødtrøyene. Den 190 høye og 93 kilo tunge sloveneren vil signere for Follo HK i begynnelsen av juni. Han skal gjøre ferdig sesongen i Maribor før han slutter seg til Follo HKs sesongoppkjøring.

Cudic har vært 2. målvakt i Maribor og har blant annet spilt Champions League for klubben. Han er en god venn av Follo HKs slovener Vasja Furlan. Cudic skal nå konkurrere om plassen mellom stengene med Bjørn Olav Raasok.
 

– Vi har muntlig aksept på en avtale, sier sportslig leder i Follo HK, Sixten Kjernlie. 23-åringen erstatter Philip Åkesson som har reist hjem til Sverige. Det er imidlertid ingen 1. målvakt klubben har hentet inn.

– Han er tatt inn som en makker til Bjørn Olav. De to skal trigge hverandre til å bli så gode som mulig. Vi kunne hentet en erfaren keeper på 30 år, men valgte en ung spiller som sammen med våre to andre målvakter kan utvikle seg selv videre, sier Kjernlie. Håvard Åsheim blir klubbens tredje målvakt kommende sesong.

Saumfarte Norge

– Det er riktig som Sixten sier. Vi har vært opptatt av å få til et ungt og ekspansivt målvaktsmiljø i klubben. Cudic har jeg sett og forhørt meg om, og han skal være en keeper omtrent på Bjørn Olavs nivå, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen. Follo HK ville helst hentet en spiller i Norge, men det viste seg vanskelig.

– Vi lette i Norge først, men denne type målvakt finnes ikke, sier Lorentzen. Klubben er også opptatt av å ikke ha for mange utenlandske spillere i troppen.

– Vi vil helst ikke ha for mange som ikke er fra Follo. Da regner jeg Indre Østfold som en del av det. Nå har vi mistet to som ikke er fra Follo (Åkesson og Anders Skiaker Myhra) og fått inn Cudic. Sånn sett er vi flere Follo-gutter i troppen i år, påpeker Lorentzen.

Ikke kostbar

– Er det en dyr spiller Follo HK har hentet?
– Nei, det er han ikke. At han skal bo sammen med Vasja sparer klubben for mange penger. Han er ikke på langt nær den dyreste spilleren i Follo HK, sier Lorentzen.

Del på Facebook

Komplett stall

Follo HK-stallen er nå komplett. Langhus-gutten Petter Hovden, som spilte i Kolbotn forrige sesong, er tatt opp som en tredje strekspiller. De to unge bakspillerne Sander Thorbjørnsen og Thomas Søgaard er også nye i årets stall. Lars Sterri vurderer en overgang til Fjellhammer, mens Martin Sverdrup Flack vurderer håndball opp imot politistudier.

– Jeg og Lars (Abelsen) er veldig godt fornøyd med stallen og er sikre på at Follo HK vil bite godt fra seg kommende sesong. Jeg kunne kanskje tenkt meg en bakspiller til, men sånn er verden, avslutter Follo HK-treneren.

Klikk her for å komme tilbake til førstesiden

Hvilke meninger har du om Follo HKs spillerstall i kommende sesong? Kommentér under.