Gå til sidens hovedinnhold

Raasok er et soleklart førstevalg

Artikkelen er over 10 år gammel

LANGHUS: Etter at Follo HKs to målvakter har slitt denne sesongen, tar trener Jan-Ivar Lorentzen grep. Bjørn Olav Raasok blir nå det soleklare førstevalget mellom stengene.

Så langt har Bjørn Olav Raasok og Aljosa Cudic vært sidestilte. Det har ikke fungert etter planen. Fra nå av er Raasok Follo HKs førstevalg.

– De to synes selv det har fungert greit å være sidestilte. Det synes ikke jeg. Det har ikke sett greit ut. Aljosa har en redningsprosent på 29 så langt denne sesongen. Bjørn Olav 38.

– Hva tror du at du oppnår ved å ta dette grepet?

– En tøffere konkurranse om plassen mellom stengene. Raasok vet nå at han har vår fulle tillit. Det vil han helt sikkert vokse på. Aljosa vet at han må ta seg sammen for å få stå i mål, sier Follo HK-treneren.

Del på Facebook

Har ikke levert

Bjørn Olav Raasok vil dermed starte samtlige kamper fremover.

– Bjørn Olav starter, og holder han nivået så står han, sier Lorentzen.

– Har Aljosa Cudic levd opp til de forventningene dere hadde?

– Nei. I oppkjøringen koset jeg meg med prestasjonene hans. Blant annet under Haslum Cup. Da var vi alle enige om at vi hadde vært heldige, og at vi hadde fått to gode målvakter. Da sto Aljosa bra. I serien har han ikke levert på det nivået, sier Lorentzen.

Savner temperament

I fjor hadde Follo Philip Åkesson mellom stengene. Svensken var både høyt og lavt. Ikke minst brukte han snakketøyet heftig og viste med all mulig tydelighet at han definitivt ikke likte å slippe inn mål. Seiersgestene hans er det vel ingen i håndballmiljøet som glemmer.

– Jeg har savnet temperament denne sesongen, og at målvaktene viser frustrasjon og irritasjon når ting ikke fungerer, sier Lorentzen.

Kan stå i 60 minutter

– Bjørn Olav Raasok sa etter kampen mot Runar at det svake målvaktsspillet hadde en sammenheng med svakt forsvarsspill. Har det ikke det?

– Det er sånt en defensiv målvakt sier. Jeg nekter å tro at vi plutselig ikke kan stå i forsvar lenger. Og det Marinko (Kurtovic) sa etter kampen om at vi ikke kan stå i 3-2-1 i 60 minutter er selvsagt bare tull. Det kan vi, mener Lorentzen.

– Du var inne på at redningsprosenten til Raasok og Cudic ikke var god nok. Hva bør den ligge på mener du?

– Hvis en målvakt gjør en veldig god prestasjon ligger den på rundt 50 prosent. Vi forventer at den i alle fall ligger på 40 prosent. En målvakt bør ta fire av ti skudd, avslutter Follo-treneren.

Del på Facebook

Hva mener du om Lorentzens valg? Si din mening i kommentarfeltet under: