SKI: Leder for Follo HKs-supporterklubb «Vingen», Erlend Fjeldheim, er strålende fornøyd med publikum i Follotrykk Arena. Nå vil han ha med «bråkmakerne» på bortekamp også.

Søndag hadde supportersjefen en av sine største opplevelser som supportersjef da over 1400 tilskuere heiet og skrek Follo HK frem til tomålsseier mot Drammen. Kommende søndag spiller Follo borte mot Runar i Sandefjord. Supporterklubben har satt opp buss.

– Vi har satt opp buss med plass til 52 supportere. Håpet er at vi klarer å fylle bussen, sier Erlend Fjeldheim.

Han har også bestilt buss til bortemøtet med Elverum 20. november.

Del på Facebook

– Fantastisk moro

De to første hjemmekampene i Follotrykk Arena har til sammen dratt over 2800 tilskuere. Det, samt Follo-publikummets engasjement under kampene, er supportersjefen særdeles godt fornøyd med.

– Det har vært fantastisk moro så langt. Publikum er skikkelig med under kampene og hallen får skryt av alle. Fantastisk, jubler Fjeldheim.

Han er, i likhet med Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen, sikker på at publikum kan utgjøre en forskjell.

– Man skal ikke undervurdere publikums delaktighet i å vippe kamper i Follos favør, sier Fjeldheim.

Supporterkultur

At supporterklubben nå setter opp buss og forsøker å få med supportere på bortekamper er et ledd i en mer langsiktig plan fra «Vingen» sin side.

– Tanken er at vi må få det til å bli en kultur for å dra på bortekamper også. Vi må skape en supporterkultur. Det er det langsiktige målet, sier Fjeldheim.

Nullprosjekt

Medlemmer av «Vingen» betaler 75 kroner for bussturen. Ikke-medlemmer 125 kroner.

– Dette er et nullprosjekt. Vi tjener ikke noe på dette, men vi får forhåpentligvis en del supportere på tribunen som støtter laget. Jeg oppfordrer alle til å gå inn på hjemmesidene våre og bestille busstur, sier Fjeldheim.

Han skal selv ikke være med til Sandefjord kommende helg, men som ihuga fan av det amerikanske NFL-laget Pittsburgh Steelers, har han gyldig fravær.

– Jeg reiser til Pittsburgh torsdag for å se Steelers mot Tennessee Titans sammen med 65 000 andre tilskuere. Jeg valgte i det minste å dra da vi hadde borte, og ikke hjemmekamp, avslutter supportersjefen.

Hva synes du om supporterklubbens tiltak? Si din mening i kommentarfeltet under:

Klikk deg tilbake til forsiden for flere lokale nyheter her