SKI: Skis håndballherrer skal spille kvalifisering om opprykk til 2. divisjon. Det ble klart etter at Nordstrand ble slått 38–27 tirsdag.

Ski har tidligere år reservert seg mot å rykke opp. Det har klubben ikke gjort denne gangen. Klubbens ambisiøse trener Ole-Stian Rødal vil opp en divisjon.

– Når vi nå har kommet oss til kvalik går vi for å rykke opp. Det er helt klart, sier Rødal.
Ski har etter hvert blitt en miks av gamle rutinerte spillere og yngre spillere som har gitt seg, i blant annet Follo HK. For den eldre garde har reisevei til bortekamper vært det viktigste ankepunktet mot å rykke opp. 2. divisjonsspill vil imidlertid ikke medføre lange turer til bortekampene.

– Avstandsmessig spiller det ingen rolle om vi spiller i 2. eller 3. divisjon, mener Rødal.

Enkelt

Mot Nordstrand fikk de gule lett spill, selv om 17 baklengs før pause var i overkant. Fremover fungerte det bedre. Derfor sto det 23–17 ved pause.

– Det blir fort litt halvveis bakover når vi møter et lag som er så mye dårligere. Da blir det tenkt mest angrep, sier Rødal.

Rutinerte spillere som Rødal selv, Daniel Helland Anderson og Erik Strøm sørget for til sammen 17 scoringer. Blant de yngre tilvekstene til Skis stall dro Martin Nielsen, Christoffer Grüner og Petter Kongslie lasset.
Slik det ligger an for øyeblikket blir Kjelsås og Lillehammer motstandere i kvalifiseringsspillet. Mest sannsynlig vil kun det beste av disse tre lagene rykke opp i 2. divisjon.