Østerås legger opp

Joachim Østerås har bestemt seg for å legge opp. FOTO: CHRISTINE HEIM

Joachim Østerås har bestemt seg for å legge opp. FOTO: CHRISTINE HEIM

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Follo HKs Joachim Østerås (26) har bestemt seg for å legge opp. Det gjør at Follo HK-stallen får ett stort hull som må fylles.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SKI: Joachim Østerås kom til Follo HK i 2006 og har vært en viktig bærebjelke, spesielt bakover på banen i samtlige sesonger i rød drakt. Forrige sesongen var kanskje en av Østerås’ beste i Follo HK-trøya. Sportslig leder i klubben, Sixten Kjernlie, beklager at forsvarsbautaen nå gir seg.
– Han var jo først og fremst en bauta bak på banen, men vi vil jo savne hele gutten og holdningene hans. Joachim er en vi svært gjerne skulle hatt med videre, sier Kjernlie.

Hull i kabalen

At Østerås nå gir seg setter klubben i en litt kinkig situasjon. Spillerstallen var i ferd med å bli komplett. Klubben har et budsjett å forholde seg til vedrørende spillerstallen. Kjernlie er usikker på hvordan men skal erstatte den høyre bakspilleren. Elvijs Borodovskis har jo allerede forlatt Follo HK, og de står nå igjen med nykommer Stian Gabrielsen på denne plassen.
– Dette setter oss i en uønsket situasjon. Det blir et hull i kabalen vår som vi følte var komplett. Vi vet ikke helt hvordan vi skal takle dette foreløpig, og har ingen løsning pr. nå. Vi begynner å bli få spillere og er sårbare, sier Kjernlie.
– Kan det være aktuelt å hente tilbake Borodovskis?
– Akkurat nå er ikke det noe tema. Joachim var jo en forsvarsspiller først og fremst. Elvijs spilte jo nesten ikke bak, påpeker Kjernlie.

Økonomisk spørsmål

Follo HK kan velge å løfte opp yngre spillere, men spriket mellom de beste og nest beste i stallen står da i fare for å bli enda større. En annen utfordring er målvaktsplassen. Klubben hadde håpet å bruke de siste økonomiske ressursene på en mann mellom stengene.
– Det å hente en venstrehendt bakspiller i tillegg medfører et stort økonomisk løft for oss, avslutter Kjernlie.

Har tenkt

Joachim Østerås har vært i tenkeboksen en tid og landet altså på å gi seg.
– Grunnen til at jeg har drøyd såpass lenge med å ta en avgjørelse er for at jeg ville kjenne ordentlig etter om jeg var ferdig. Og det er jeg, sier Joachim Østerås.

Artikkeltags