LANGHUS: Det er Stolz Technology som leverer det nye systemet som allerede er tatt i bruk. Du kan nå kjøpe sesongkort til alle Follo HKs kamper. Enkeltkamper er også tilgjengelig via det nye systemet. Ved å gå inn på Follo HKs hjemmesider kan du kjøpe billetter, og få disse tilsendt på mobilen og på en pdf-fil. Hvilken du bruker på kampdag velger du selv. Billetten blir scannet når du skal inn i hallen. Man kan selvsagt kjøpe billett ved inngangen, men også denne blir scannet. Det gjør blant annet at antall tilskuere vil bli langt mer eksakt enn tidligere. Stolz leverer et komplett digitalt kasse- og billettsystem for de nye tribunene i Follotrykk Arena.
 

– Vi har god erfaring med Stolz fra forrige sesong. Denne gang skal de levere et komplett system som også skal håndtere kontantsalget, sier daglig leder Cathrine Schierning i Follo Håndballklubb.

Enkelt

– Det er viktig at publikum er klar over at dette systemet nå blir tatt i bruk. Folk er sikkert litt usikre på hvordan dette fungerer, men det er veldig enkelt. Det viktige for oss er å snu en trend. Ved å kjøpe et sesongkort og få det på mobilen, eller på en pdf-fil, er du sikret en seteplass til hver hjemmekamp, sier Tor Kvande-Pettersen i Stolz Technology.

Det nye systemet vil, når det er oppe og går, minske køene ved inngangen ved kamper med mye publikum.


– Absolutt, og man vet at man får en fin plass på tribunen selv om man kommer like før kampstart. Vi har et mål om å få forhåndssalget til kampene opp i rundt 20 prosent, sier Kvande-Pettersen.

Salget i gang

– Vi får en topp moderne hall og skal ha topp moderne billett systemer, sier Cathrine Schierning, som så langt har solgt rundt 50 sesongkort. I fjor var det 80 som kjøpte sesongkort til Follo HKs kamper.


– Vi vil ha en unik mulighet til å kommunisere med medlemmer, sesongkortinnehavere og sponsorer gjennom flere kanaler. Vi skal kunne skape langt flere aktiviteter, som også vil gi klubben merinntekter, legger Schierning til.

Kan ikke jukse

Det nye systemet er vanntett. Du kan med andre ord ikke sende billetten via sms til andre etter at den er scannet, og du er kommet deg inn i hallen. Sesongkortene vil bli oppdatert og gjort klare til neste hjemmekamp etter hver kamp. Første test blir toppmøtet mot Haslum til helgen.