LANGHUS: Follo HK har signert to nye spillere i dag. Mihael Gorensek (30) og Stian Gabrielsen (22). Begge kommer fra Herulf Moss. Sloveneren Gorensek er en meget solid linjespiller, og scoret 81 mål på 19 kamper for Herulf i fjor. 30-åringen er en rutinert spiller som blant annet vant Champions League i 2003/2004 med slovenske RK Celje. Flensburg og Johnny Jensen ble slått i finalen. Gorensek har også spilt i svenske Drott.

Stian Gabrielsen, som er en venstrehendt høyre bakspiller, spilte 17 kamper for gultrøyene denne sesongen og scoret 50 mål. Han er en del av det norske rekruttlandslaget.

– Vi startet å snakke med Gorensek allerede i januar/februar. Litt småsnakk til å begynne med, men nå er begge parter klare til å signere, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen. Gorensek skal bo sammen med landsmannen Vasja Furlan som er klar for et nytt år i Follo-trøya.

Lorentzen beskriver den andre nykommeren slik:

– Stian er en ung norsk bakspiller som også er norsk juniorlandslagsspiller med rundt 80 juniorlandskamper. Født og oppvokst i Oppsal-miljøet. Han kommer til å bli norsk landslagsspiller, sier Lorentzen.

Follo HK-treneren svarer et ubetinget ja på spørsmålet om stallen nå er sterkere enn på samme tid i fjor.

Les også:

Elvijs forlater Follo HK

For å kunne hente forsterkninger må naturlig nok noen ut. Det er klart at Elvijs Borodovskis forsvinner. Gabrielsen skal erstatte ham.

– Vi er enige med Elvijs og hans agenter om at kontrakten ikke forlenges. Elvijs sin kontrakt går ut 31. mai, sier Lorentzen.

Muligens blir en tysk 2. Bundesligaklubb neste stoppested for latvieren.

Det er også klart at målvakten Aljosa Cudic forsvinner. Han er i dialog med en dansk klubb. Follo HKs sportslige leder, Sixten Kjernlie, bekrefter at klubben sonderer terrenget etter en ny målvakt som kan komplementere Bjørn Olav Raasok og Håvard Åsheim. Kjernlie påpeker også at lønnsbudsjettet til klubben er omtrent som i fjor – kanskje noe lavere.

Les flere sportssaker her!

I forhandlinger

Follo HK-ledelsen er i dialog med resten av fjorårets spillerstall. Det aller meste tyder på at Steffen Berg Løkkebø signerer ny kontrakt. Kanskje allerede i dag. En annen som kan forsvinne er Alexander Ørjevik Westby. Valget står i øyeblikket mellom å bli i Follo HK, eller å gå på lån til Halden eller Bodø.