Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK går for samarbeid

Artikkelen er over 8 år gammel

..men vet fortsatt ikke hva Bækkelaget gjør

LANGHUS: Follo HK avholdt i kveld ekstraordinært årsmøte.  Der ble klubbens medlemmer gitt anledning til å stemme over styrets forslag om å jobbe videre mot en eventuell samarbeidsavtale med Bækkelaget.

Med 17 mot 1 stemme fikk styret tillit til å gå videre i dialog om et samarbeid, samt utarbeide en avtale.

Follo HKs styreleder Frank Westby var fornøyd med utfallet.

– Det var et godt møte. 17-1 for vårt forslag viser at vi har tillit til å gå videre i den prosessen her, sa han.

Styret har stående mandat til å inngå et samarbeid med andre klubber, men valgte allikevel å gjennomføre et ekstraordinært årsmøte for å gå i dialog med medlemmene.

– Vi forstår at det reises mange spørsmål og bekymringer. Da valgte vi å få en dialog med medlemmene slik at vi kan ta med oss det videre, sa Westby.

Har hatt møter

Follo HK og Bækkelaget sportsklubb har hatt møter vedrørende et fremtidig samarbeid om satsing på elitenivå. Bækkelaget har slitt med økonomien knyttet til elitesatsingen i håndball. Et alternativ kan være at de trekker sitt lag fra Postenligaen.

– Dersom Bækkelaget vedtar å legge ned sin satsing har de ytret ønske om at Follo og BSK blir en partner/prestasjonsklubb, sa Westby.

Styremedlemmene snakket varmt om mulighetene.

– Det er en økonomisk og sportslig gevinst i dette, sa sportslig leder Sixten Kjernlie.

– Dette er en gedigen mulighet for Follo HK til å løfte seg ytterligere et hakk, sa Frank Westby.

Uklart

Hva som skjer videre er i skrivende stund uklart. Det er fortsatt ikke på det rene hva som ble besluttet på Bækkelagets ekstraordinære generalforsamling, som fant sted parallellt. De skulle på sin side drøfte BSK håndballs fremtidige elitesatsning.

– Hvor lenge kan dere vente på Bækkelaget?

– Vi kan i grunn ikke vente særlig lenger, nå har vi et styremøte umiddelbart der vi skal sette oss ned å vurdere hva vi gjør nå, fortalte han.

Follo HK har lyst til å komme i gang med å skissere opp samarbeidsgrunnlaget så fort som mulig, men mye avhenger av at Bækkelaget velger å legge ned sin elitesatsning.

– Det hadde vært det beste for oss dersom Bækkelaget hadde endt opp med en beslutning som var i tråd med det de har tatt opp med oss fra starten av. Hvis det da ikke blir slik må vi komme i kontakt med Bækkelaget til helgen for å finne ut detaljer og hva som eventuelt er mulig og ikke mulig fremover, sa styrelederen.

Plan B og C

Styret i Follo HK står ikke helt på bar bakke dersom det ikke blir noe samarbeidsavtale klubbene i mellom.

– Vi så jo at dette var et mulig utfall, så vi har en plan B og en plan C, men foreløpig deler vi ikke disse planene, sa Frank Westby