Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK fikk sitt første tap

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Det går opp og ned også i håndballens verden. I forrige kamp vant Follo borte i cupen mot eliteseriens topplag, søndag kveld fikk de sitt første tap i serien mot Lillestrøm – som dermed tok sine første poeng for sesongen.

- Dette var en svak prestasjon av oss, spesielt etter at vi ledet med tre et stykke ut i andre omgang, sier trener Valter Perisa til ØB etter tap 22-21 i Skedsmohallen.

- Men det handler også om mentale faktorer, legger han til.

Avsluttet tidlig

I en tett, jevn og spennende kamp så det lenge ganske lyst ut for gjestene. Selv om lagene hele tiden byttet på å være i ledelsen før pause, satt man med en følelse av at Follo hadde et slags spillemessig overtak. Men i perioder avsluttet de tidlig, på dårlige muligheter, og i andre perioder skjøt de Lillestrøm-keeper Stian Mathisen bedre enn strengt tatt nødvendig.

Begge lagene spilte meget offensivt i forsvar, og tidlig i kampen fungerte Follos 3-2-1-forsvar veldig godt, slik at det gikk nesten ti minutter uten at hjemmelaget scoret.

Per Olav Røhmer scoret på et trickskudd i omgangens siste minutt, og sikret Follo ledelsen 10-9 til pause.

- Blir stressa

Tidlig i andre omgang var Follo hele tre ganger oppe i tre måls ledelse, sist med 15-12 og en spiller mer på banen. Men de avsluttet for tidlig og for dårlig, og etter 16 minutter hadde hjemmelaget utliknet til 15-15.

- Vi hadde for lav intensitet fremover på banen og spilte dårlig sammen. Da de tok oss igjen blir vi stressa, innrømmer Stian Gabrielsen, som ble Follos toppscorer med åtte mål og kåret til sitt lags beste spiller.

Utestengt

Gjestene hadde Henrik Bielenberg utestengt denne kampen, etter å ha fått rødt kort i onsdagens cupkampmot ØIF Arendal. Han var savnet.

For midt i andre omgang gikk det meste i stå for Follo, som så ut til å ha gått litt tom for ideer i angrepsspillet sitt. Samtidig som nevnte Mathisen i vertenes mål fikk stadig mer å juble for.

På 20-18 til hjemmelaget så det kjørt ut, men Follo skal ha honnør for at de kjempet seg tilbake til 20-20 da Lillestrøm fikk en spiller utvist.

- Alle kan slå alle

Men like etter at Dragan Kondic hadde gjort det som kunne blitt en veldig viktig redning, pådro også Follo seg en ny tominutter, og det visste Lillestrøm å utnytte med to nye scoringer.

Etter tre serierunder er nå Follo HK på fjerdeplass, to poeng bak de to topplagene Falk Horten og St. Hallvard.

- Denne kampen viser at alle kan slå alle i denne divisjonen. Så får vi se hvem som tar kaka til slutt, sier Follo-trener Valter Perisa.

Neste kamp for Follo er mot Kristiansand i Follotrykk Arena kommende søndag.

Kommentarer til denne saken