Gå til sidens hovedinnhold

Har VM innen rekkevidde

Artikkelen er over 10 år gammel

Hvis Magnus Jøndal holder seg skadefri og fortsetter sitt gode spill, kan det bli VM-spill for Follo HK-spilleren.

OSLO: – Han må fortsette å jobbe med det han er god på, og trenger først og fremst rutine. Det får han bare med tiden. Nå er han først tatt ut på rekruttlandslaget, og så kommer han med A-landslaget på samlingen i desember, forteller landslagstrening Robert Hedin.
Det siste kom som en overraskelse på Magnus Jøndal, som tidligere på dagen var blitt tatt ut på rekruttlandslaget.
– Det er jo virkelig moro å få bli med A-landslaget i tillegg til rekruttlandslaget.

Mye håndball

Det blir mye håndball for 22-åringen i tiden fremover. Snart skal rekruttlandslaget til Polen for å spille turnering. Så er det en samling hjemme i Norge i desember.
– Rekruttlandslaget er et fint sted å vise meg frem på. Siden Hedin har sagt at jeg fort kan komme med i en A-landslagssamling igjen, gjør det at jeg vil yte litt ekstra, sier Jøndal.
– Hva mener du at du må bli bedre på?
– Å lese spillet. Det får jeg kun gjennom å spille kamper. Det kan man ikke bare trene på. Så må jeg øve på ulike skudd. Varierte skudd er det viktigste for en kantspiller.

Har alt

– Magnus Jøndal er en spiller som kan alt. Han er sikker på avslutningene, god i forsvar og rask, mener landslagstrener Robert Hedin på håndballandslagenes kick-off.
Håndball-VM for herrer går avvikles i Sverige i januar. Robert Hedin mener Magnus Jøndal kan ha mulighet til å få være med på dette.
– Han må holde seg skadefri og fortsette på det han er god på. Man vet aldri i håndball. En spiller kan bli skadet, og noen må komme inn for den skadede, sier Hedin.

Rolig

Magnus Jøndal innrømmer at han ikke har hatt så mye å gjøre som kantspiller for Follo HK denne sesongen.
– Nei, det har vært litt rolig på kanten hittil. Det kan fort snu, og da kan det fort bli litt mer spill på meg, mener han.

Hektisk

Fra 5. til 8. desember skal han i tillegg på samling med A-landslaget. Der er det også lagt inn World Cup spill mot Sverige og Island.
Bare fem dager senere er det rekruttsamling igjen. Det blir et tett program for lynvingen fra Follo-HK.
Kommer han med i VM-troppen samles landslaget allerede 2. januar. Så går det slag i slag med VM-forberedelser og landskamper mot Sverige og Brasil og en turnering i Sveits, før det er avreise til Sverige 12. januar. Norge spiller sin første VM-kamp mot Japan 14. januar i Norrköping.