Valter Perisa ny Follo HK-trener

Follo HKs daglige leder Mats Julius Haakenstad ønsker Valter Perisa velkommen til klubben. Kroaten er Follo HKs nye hovedtrener.

Follo HKs daglige leder Mats Julius Haakenstad ønsker Valter Perisa velkommen til klubben. Kroaten er Follo HKs nye hovedtrener. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

LANGHUS: Fredag skrev Valter Perisa under papirene som gjør han til ny Follo HK-trener neste sesong. Kroaten, som blant annet har trent Elverum, er glad for å være på plass i Follotrykk Arena.

– Dette er veldig spennende. Vi starter på en måte med blanke ark, men det er mye lovende spillermateriale her, som selv bestemmer hvor langt de vil nå, sier han.

Perisa gleder seg til å begynne å jobbe med Follos unge mannskap for fullt.

– Jeg har vært profesjonell spiller selv og spilt på høyt nivå, og som trener har jeg drevet med spillerutvikling hele tiden. Dette er en fantastisk fin mulighet for meg til å lære bort, sier han.

Kroaten etterlater ingen tvil om hva som er hovedfokus for Follo HK i sesongen 2014/15.

– Vi vil gjerne så fort som mulig tilbake til eliten. Det er ikke bare min, men også klubbens målsetting, sier han.

– Godt inntrykk

Sportslig leder Sixten Kjernlie er godt fornøyd med å få signaturen til Perisa.

– Vi har et veldig godt inntrykk av han. Han er opptatt av spillerutvikling, og de unge guttene som har valgt å bli værende i klubben får forhåpentligvis belønning nå, sier han.

Kjernlie og Follo HK har hatt flere navn på blokka.

– Trenerjakten har vært kort, men hektisk og vi har hatt mange kandidater, men vi er godt fornøyd med den løsningen vi har kommet frem til, sier Kjernlie.

Offensivt forsvar

Valter Perisa har tatt sin trenerutdannelse i Kroatia og er en svoren tilhenger av offensiv og hurtig håndball og har som han selv sier fått 3-2-1 inn med morsmelken. Like fullt vil han avvente og se hva slags mannskap han kommer til å råde over før han bestemmer seg for hvordan laget skal spille.

 – Som trener elsker jeg å spille offensivt forsvar og hurtig håndball. Jeg stoler på 3-2-1 formasjonen, men det er samtidig en utfordring å lære den bort. Vi må nok jobbe mye med det slik at spillerne får selvtillit og tro på at de kan mestre den formasjonen, sier han, og fortsetter:

– Vi må se hva slags spillergruppe vi ender opp med. Jeg har sett at vi har spillertyper som gjør at vi kan spille 6-0, vi kan også variere med 4-2 og 5-1. Vi må være taktisk sterke, sier Kroaten.

Perisa kom til Norge og Trondheims-klubben Rapp på slutten av 80-tallet, da som en av de aller første profesjonelle spillerne i Norge. Turen gikk etterhvert videre til Lillehammer, Øyestad, Elverum, Toten Damer og Gjøvik/Vardal.

Kroaten har nå altså skrevet under på en ettårskontrakt som hovedtrener i Follo HK. Han er for tiden klubbutvikler i Asker, en rolle han skal kombinere med sin nye jobb i Follo HK.

Jakter forsterkninger

Nå er trenerjakten avsluttet, men klubben har fortsatt hull i spillerstallen. Etter at Håvard Åsheim gikk til Haslum og Kristian Sæverås gikk til Bækkelaget står Follo HK igjen uten keepere. Begge strekspillerne fra fjorårets sesong er også borte. Benjamin Nordby har lagt opp og Anders Skiaker Myhra gikk til Drammen. Mandag kommer det fire til prøvespill i Follo HK.

– Vi skal først og fremst ha på plass målvakter og en strekspiller. Det jobber vi kontinuerlig med, sier Sixten Kjernlie.

 

Artikkeltags