Follo kammerkor priser kjærligheten

BLOMSTER OG BIER: Kjærlighet er gjennomgangstema når Follo kammerkor inviterer til konserter i Ski og Ås søndag 15. april.

BLOMSTER OG BIER: Kjærlighet er gjennomgangstema når Follo kammerkor inviterer til konserter i Ski og Ås søndag 15. april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag inviterer Follo kammerkor til konserten "Om blomster og bier". - En ren a cappella-konsert. Vi synger unplugged, slik vi liker det best, sier dirigent Tom Wiklund.

DEL

SKI: Koret fremfører konserten med sanger om kjærlighet to ganger denne søndagen. Først i konsertsalen på Ski videregående skole klokken 15.00, og deretter i festsalen på Ås kulturskole om kvelden klokken 19.00.

– På repertoaret står altså profan musikk med tema kjærlighet. Det spenner fra verdslige sanger om kjærlighet og død fra barokkens tid, til nyere ting som singer swingers-arrangementer, svenske komponister og litt vovede tekster, skisserer Wiklund.

Follo kammerkor liker kombinasjonen av store oppsettinger med orkester og kjente solister, og rene korkonserter uten instrumenter, hvor hver og en virkelig får utviklet seg som sangere. Denne gangen er det altså a cappella som gjelder.

– Under konserten på Ski videregående får vi dessuten med oss sangere fra musikklinjen, som fremfører utdrag fra Mozarts Tryllefløyten. I Ås er det Ås ungdomskor som deltar på konserten vår, forteller dirigent Tom Wiklund.

Artikkeltags