LANGHUS: De tre klubbene og banken ønsker ikke å gå ut med hva avtalen kan bringe av kroner og øre i året, men det er en betydelig avtale, en stor avtale. Og den kan vokse.

– Vi ønsker jo å vise oss frem i regionen. Det er en del av dette, og vi håper dette er noe vi kan fortsette med også, i enda større grad. DNB er jo stort, men vi er lokale. Folk som er hos oss bor i Follo, og har familier i Follo. Det er fint å gi noe tilbake på denne måten også, sier nestleder i DNB Ski, Marius Klæbo, som selv er fra Trondheim.

Kollega Anne Steig i DNB Ski har vært aktiv i Follo-håndballen i en årrekke både som spiller, trener og foresatt.

– Vi ønsker å være en lokalbank med lokal forankring. Håndballen favner veldig mange i Nordre Follo, så et samarbeid med Follo-håndballen synes vi er veldig moro.

Hun påpeker at det er viktig for banken at alle de tre klubbene er med.

– Veldig viktig. Bredt samarbeid er det banken ønsker. Vi håper på et godt samarbeid som vil gagne begge parter. Dette er et samarbeid som kan videreutvikles. Det er vinn vinn. Alle har jo bruk for en bank, så hvis vi får lov til å vise frem hva vi kan tilby, og samtidig støtte opp om håndballen, er det veldig moro, sier Steig.


– Fantastisk

De tre klubbene er naturlig nok svært godt fornøyd med at de nå har en lokal bank med på laget, som en betydelig sponsor.

– Dette er en stor og god avtale som kan gi veldig mye til oss ved siden av det faste beløpet. Vi skal ha mange ulike aktiviteter. Det starter her i dag på kampen til Follo HK Damer. DNB-skuddet blir introdusert i pausen. En fra publikum blir plukket ut, og skal treffe tverrliggeren med et skudd. Treffer man får klubben 2500 kroner, og den som skyter 2500 kroner. Blir det bom økes totalsummen til 6000 i neste kamp, forteller styreleder i Follo HK, Vidar Nordby.

Han håper, som DNB, på at samarbeidet kan videreutvikles i årene som kommer.

– Absolutt. Det vi også er opptatt av er at banken vil satse litt på avtalen, og det er muligheter for å reforhandle ved et opprykk. Vi håper dette skal bli et godt samarbeid som kan munne ut i at DNB Ski går inn som en generalsponsor på sikt, sier Nordby.

Avtalen gjelder i første omgang for ett år, med opsjon på ett år til.

Hos rullestolhåndballen er gleden minst like stor. De har et årlig budsjett på beskjedne 250 000 kroner. For dem betyr dette enormt.

– Helt fantastisk for oss. Dette gjør mye. En ting er å dekke de daglige kostnadene med vedlikehold og annet, men det er to ting vi gjerne ønsker oss i løpet av året. Det er å få gjennomført rullestolhåndballcupen med en så lav deltageravgift som mulig. Også vil vi gjerne på en cup i utlandet. Et bidrag som det vi får nå betyr selvsagt enormt, sier primus motor i Follo HK rullestolhåndball, Laila Horgen.

Hun er spesielt glad for at rullestolhåndballen er med. Noe DNB også påpeker er viktig.

– Vi har økt aktivitet, og det koster. Vi er veldig glade for at DNB kommer inn og tar alle tre under en paraply, sier Horgen.

Ingen krangling

Det er mye penger som skal fordeles på tre klubber, men styreleder i Follo HK Damer, Hanne Kristin Nettum Breivik, kan berolige alle om at fordelingen av midlene har gått greit.

– Pengene blir pent fordelt. Ingen nevekamp, smiler Breivik, og legger til:

– Vi ønsker jo å gjøre oss enda mer attraktive ved å rykke opp, og også på den måten levere en verdi til DNB og våre sponsorer. Den biten jobber vi hardt med, sier Breivik.

Selve avtalen er også hun svært godt fornøyd med:

– Det er en veldig bra avtale, og kjempebra at vi har fått den på plass. Det er tøft å drive toppidrett. Vi er superglade, avslutter styrelederen.