Nå må du bestille time for å få pass

FULL RULLE: I fjor ble det utstedt 17.617 pass ved Follo politistasjon. Gruppeleder Inger Therese Aandstad (til venstre) og seksjonsleder Elisabeth Lund sier det nå blir slutt på ventetid nå som alle må bestille time på forhånd. FOTO: METTE KVITLE

FULL RULLE: I fjor ble det utstedt 17.617 pass ved Follo politistasjon. Gruppeleder Inger Therese Aandstad (til venstre) og seksjonsleder Elisabeth Lund sier det nå blir slutt på ventetid nå som alle må bestille time på forhånd. FOTO: METTE KVITLE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

.

DEL

SKI: Fra nå av må du bestille time dersom du skal søke om pass ved Follo politi- stasjon i Ski. Det er slutt på drop-in for dem som trenger nytt pass før neste ferietur. Det betyr også at det ikke lenger er ventetid når du kommer.

– I statistikken vår kan vi se at gjennomsnittlig ventetid er ett minutt når du har bestilt time på forhånd, forteller Elisabeth Lund, som er seksjonsleder for sivil og forvaltning ved Follo politistasjon.

- Nå slipper jeg å vente i kø

Da Follo politistasjon åpnet dørene klokken ni onsdag morgen, var det mange som sto ute og ventet på å komme inn. En drøy halvtime senere er det stille i resepsjonen. Lene Bekkavik fra Langhus rekker knapt å snakke med ØB før hun blir ropt opp til skranken.

Onsdag for et par uker siden stakk hun og en venninne innom for å søke om pass før de skal på tur. Da var det bare timebestillinger, og de to måtte gå med uforrettet sak.

- Vi fikk beskjed av en hyggelig dame om at vi måtte bestille time, og det gjorde vi.

- Synes du det er bra med timebestilling?

- Ja, det synes jeg er veldig positivt, for da kan du planlegge litt. Med time på forhånd slipper du å sitte og vente i kø, erklærer Lene Bekkavik.

Før: opptil tre timer ventetid

Alt var ikke mye bedre før. Den gang det ikke var mulig å forhåndsbestille time, måtte alle møte opp og vente på tur. På de aller verste dagene før sommerferien kunne det være både to og tre timer å vente før du slapp til i skranken.

– Det var en utfordring, både for kundene og for oss, understreker Lund.

Fremdeles lenge å vente ved drop-in

I juni 2013 åpnet politistasjonen i Ski for timebestilling. Fra mai 2014 har det bare vært drop-in på tirsdager og torsdager, med mulighet for å bestille time også de dagene. De som ikke har hatt time, må stille seg bakerst i køen og vente til det blir et ledig hull.

– Gjennomsnittlig ventetid er over én time. Mange har gitt opp underveis, og går hjem for å bestille time. Eller de får hjelp i skranken til å bestille time, sier gruppeleder Inger Therese Aandstad.

Nå må alle bestille time

Fra mandag 2. mars er et helt slutt på drop-in. Da må alle bestille time før de dukker opp på politistasjonen i Ski for å ordne seg nytt pass.

– Hovedgrunnen til dette er at vi ser hvor positivt dette fungerer. Flere og flere bestiller time på forhånd, forklarer seksjonslederen.

I januar og februar i fjor hadde 24 prosent av dem som søkte om pass, bestilt time på forhånd. For hele fjoråret, det første året med timebestilling, var det 58 prosent som hadde timebestilling.

Tallene for januar og februar 2015 er overveldende: 75 prosent, altså tre av fire, bestiller time på forhånd.

- Look to Follo!

Seksjonsleder Elisabeth Lund synes det er gøy at Follo politistasjon er blitt en foregangspolitistasjon.

- Vi er et forbilde for andre. Det vi gjorde for to år siden, å innføre timebestilling, er det veldig mange som har gjort etterpå. Vi jobbet mye med å utvikle rutiner og metoder da vi tok i bruk timebestilling, og andre har lært av våre erfaringer. Det er mange politidistrikt som har vært på besøk hos oss. 

Artikkeltags