Returpunktet i Ski tvangsflyttes

Stort blir lite: Returpunktet i Vestveien er et av de største punktene til Follo Ren. Foto: Bjørn V. Sandness

Stort blir lite: Returpunktet i Vestveien er et av de største punktene til Follo Ren. Foto: Bjørn V. Sandness

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jernbaneverket har pålagt Follo Ren til å fjerne returpunktet i Vestveien på kort varsel.

DEL

SKI: Follo Ren har i lengre tid hatt en dialog med Jernbaneverket om flytting av returpunktet, men dialogen fikk en bråstopp da Jernbaneverket dro i nødbremsen og ville ha området ryddet på kort varsel. Det vil si i løpet av denne uken.

– Dette er ikke noen optimal løsning for oss, men vi håper at brukerne vil tilpasse seg, sier Pia Løseth som er kommunikasjonssjef hos Follo Ren.

Midlertidig løsning

Det vil bli satt opp midlertidig løsning ved Ski ishall. Dette returpunktet vil bare ha retur på glass- og metallemballasje og tekstiler.

– Vi setter i gang med ny ordning for henting av plastemballasje hjemme hos husstandene i Follo i disse dager, slik at behovet for returpunkt for plast blir mindre.

Follo Ren oppfordrer kundene sine til å bruke gjenvinningsstasjonene på Bølstad og Sofiemyr, om de skulle ha behov for å kaste papp og papir.

– Er dette begynnelsen på slutten for de største returpunktene til Follo Ren?

– Det er ikke tatt noen avgjørelse på om vi skal redusere ned til ett returpunkt, men vi håper at den nye hentetjenesten for plast skal gjøre behovet for returpunkt mindre, sier Løseth.

Jernbaneverket purret

Elen Haugrønning som er kommunikasjonsrådgiver på Follobanen, sier Jernbaneverket tok kontakt med Follo Ren i desember 2014, og informerte om at flytting var nødvendig.

– Etter flere purringer i løpet av vinter/vår 2015 ble det nå i august sendt mail om at flytting måtte gjennomføres umiddelbart.

– Bakgrunnen for at Follo Ren må flytte sitt returpunkt på Jernbaneverkets eiendom ved Vestveien er at det ligger innenfor anleggsgrensen for EPC Ski. Vi har nå inngått kontrakt med entreprenør for bygging av Follobanen, og plasseringen av dette returpunktet kommer i konflikt med anleggsarbeidene/riggområdet.

– Jernbaneverket beklager om dette innebærer en ulempe for Follo Ren.

Artikkeltags