Snøen skaper problemer for dem som skal hente søppel

Problemer med søppelhenting: Follo Ren anbefaler alle å grave fram søppelbeholderne sine.

Problemer med søppelhenting: Follo Ren anbefaler alle å grave fram søppelbeholderne sine. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

FOLLO: Renovasjonsbilene har store problemer med å komme frem grunnet store mengder tung og våt snø, og manglende brøyting.

Særlig er stikkveier og småveier er problematisk. Renovasjonsbilene kjører der de kan komme frem. Enkelte abonnenter må påregne forsinkelse på noen få dager, men alle skal få tømt avfall, skriver Follo Ren i en pressemelding.

- Det er spådd snø og regn i morgen. Vi har fulle ruter hver dag og må gjøre oss ferdige før vi kjører videre. Vi kan bli ajour snart, men forsinkelsene kan henge igjen til rett over helgen, sier Pia Kathrine Løseth, kommunikasjonssjef Follo Ren IKS til ØB.

Follo Ren oppfordrer alle til å måke frem til sine beholdere, eller flytte beholdere ut til veien slik at renovatørene får tak i dem på en enklere måte.

Har dere hatt kontakt med kommunene?

- Nei, de prioriterer hovedveiene. Problemet er private småveier som ikker er kommunale , særlig på Nesodden. Også i Oppegård og Ski ved borettslag og rekkerhus er det mye snø.

Follo Ren en ny status i ettermiddag som viser hvor langt bilene har kommet på rutene sine og hvor lenge de må jobbe. Men blir ikke søppelet ditt hentet i dag, må du smøre deg med tålmodighet.

- En bil har allerede kjørt av veien på Nesodden. Det var på en måkt vei, og gutta kjørte med kjetting. Det sier litt om hvor glatt det er. Vi kan ikke tømme søppel med livet som innstats, sier Løseth.

 

Artikkeltags