Det går mot nok en togfri sommer

Buss for tog: Samme prosedyre som i fjor; det blir buss for tog denne sommeren også. 

foto: karin Hanstensen.

Buss for tog: Samme prosedyre som i fjor; det blir buss for tog denne sommeren også. foto: karin Hanstensen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Omfattende arbeider på jernbanestrekningene rundt Oslo, fører til at det ikke kommer til å gå tog på Østfoldbanen kommende sommer heller.

DEL

SKI: Med sommeren 2016 friskt i minne, kan reisende med tog på Østfoldbanen allerede nå begynne å forberede seg på at sommeren 2017 ikke blir noe bedre. Gjennom hele sommeren blir det helt stengt på strekningen Oslo S til Ås og Mysen.

Årsaken til at togene kommer til å stå helt eller delvis i Oslo-området, er at Jernbaneverket skal utføre omfattende arbeider som vil føre til stengte strekninger og redusert kapasitet fra St. Hans og til andre uken i august.

Alternativ transport

For å unngå at bussene som overtar fra togene skal lage kaos i Oslo sentrum, samarbeidet NSB med Ruter. Sist sommer kjørte bussene fra Follo til Bryn og derfra tok de reisende T-banen den siste strekningen inn til sentrum.

– Vi jobber alt vi kan for å kunne tilby kundene et godt alternativ. Om det blir buss eller tog fra Ås, må vi komme tilbake til, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB Persontog til ØB.

Opplegget i fjor sommer fungerte bra og hun ser ikke bort ifra at tilbudet blir det samme som da.

– Vi beklager, men sånn må det bli for at Bane NOR skal få jobbe på strekningene, sier Scholz.

Hvilke strekninger som blir helt og delvis berørt og reiseopplegget for sommeren, vil hun komme tilbake til når detaljene er på plass.

Flytoget vil kjøre nesten som normalt, men helgen 5. til 6. august, blir Oslo S stengt for all togtrafikk.

Fornyelse og vedlikehold

Det er investeringer, fornyelse og vedlikehold som fører til den hektiske anleggsvirksomheten på Oslo S til sommeren. Tiltakene er omfattende og det skal utføres store oppgraderinger på både jernbane og i tunneler. Det betyr sammenhengende arbeid i perioden fra 24. juni til 7. august.

Bane NOR, NSB, Flytoget, Ruter og Statens vegvesen jobber sammen for å finne de alternative løsningene som er best for kundene.

Les også: Nå må du ta buss for tog herfra

Les også: Vanlig reisetid: 25 minutter. Buss for tog: – Litt i overkant av en time.

Artikkeltags