SKI: – Frem til åpning vil togtrafikken kjøres over Østfoldbanen. Det sikrer togtrafikken mellom Østfold, Follo og Oslo, men det blir dessverre innstillinger på en del avganger på togene på L2, RE20, R21 og R22, skriver Bane Nor i en pressemelding.

– Vi beklager overfor de reisende som hadde fortjent full togkapasitet på den nye Follobanen fra dag en. Vi jobber med å finne årsaken til brannen i koblingshuset ved Ski stasjon, og har flere teorier som vi nå tester ut for å kunne rette feilen så raskt som mulig, sier Lars Berge, direktør for Bane i Bane NOR.

I perioden 27. desember til 1. januar vil det være redusert togtilbud på Follobanen.

Redusert trafikk

«Togene på linje R23 Ski – Oslo S – Ski vil være innstilt. Togene på Linje R 22 Rakkestad – Mysen – Oslo S – Mysen – Rakkestad vil være innstilt på strekningen Ski – Oslo S. Kundene bes om å ta andre tog i perioden», skriver Bane Nor.

– Vi ønsker å teste driftsstabiliteten på banestrekningen før vi åpner trafikken for fullt igjen, og det er årsaken til at det dessverre blir redusert togtrafikk mellom 3. juledag og 1. januar, sier Berge.

Togene på linje R23 Ski – Oslo S – Ski vil være innstilt. Togene på Linje R 22 Rakkestad – Mysen – Oslo S – Mysen – Rakkestad vil være innstilt på strekningen Ski – Oslo S i denne perioden, og kundene bes om å ta andre tog i perioden.

– Vi ønsker å teste driftsstabiliteten på banestrekningen før vi åpner trafikken for fullt igjen, og det er årsaken til at det dessverre blir redusert togtrafikk mellom 3. juledag og 1. januar, sier Berge.

Dette skjer videre

Fra og med om morgenen mandag 2. januar kjører alle tog som planlagt gjennom Blixtunnelen.

Bane NOR vil, ifølge pressemeldingen, i dagene før jul, gjennom julehelgen og i romjulen jobbe for fullt med å rette feilen slik at Follobanen kan åpne for full trafikk. Når arbeidene med å rette feilen er avsluttet, vil anlegget gjennomgå omfattende testing for å forhindre fremtidige feil. Blant annet skal det kjøres test-tog uten passasjerer på strekningen før banen åpnes for trafikk om morgenen 27. desember.

Det er store skader på strømforsyningsanlegget til Blixtunnelen etter brannen.

I uken før brannen i koblingshuset på Ski var det også flere hendelser knyttet til signal- og strømanlegget på Follobanen.

– Arbeidet med å åpne Follobanen igjen for fullt har førsteprioritet hos oss nå slik at de reisende kan få et best mulig togtilbud. Vi forstår godt at togkundene er frustrerte, og vi er også skuffet over denne situasjonen, sier Berge.

Dette sier pendlerne

ØB har de siste dagene snakket med følere pendlere om hvordan de opplever situasjonen. Her kan du lese to av møtene:

Les mer

Her kan du lese flere artikler om de siste dagers togproblemer: