Gå til sidens hovedinnhold

Follobanen-arbeider stopper opp på grunn av pengemangelb

Artikkelen er over 3 år gammel

Underentreprenører legger ned i arbeidet rundt Oslo S i protest mot manglende betaling fra den italienske entreprenøren Condotte.

OSLO: Det har vært svært stille rundt Follobanen-arbeidet ved Oslo S den siste tiden. Grunnen er manglende betalinger fra Condotte til forskjellige underentreprenører, skriver bransjebladet Byggeindustrien.

Condotte har kontraktene for tunneldrilling og -utsprenging i Ekebergåsen og for innføringen av nye spor til Oslo S. Til sammen er kontraktene verdt 3,3 milliarder norske kroner.

Nå har italienerne problemer med pengestrømmen, noe som har ført til at fire underentreprenører har stanset sine arbeider.

Isachsen, Stenseth, T. Engene og HAB Construction har satt arbeidet på pause.

– Inntil videre så stemmer det at vi er ute. Bakgrunnen er mislighold av faktura og vi turte ikke annet enn å stoppe nå. Vi har en god tone med Condotte lokalt, og skjønner at det ikke er prosjektet her i Norge som er problemet. Utover det ønsker jeg ikke å utdype situasjonen ytterligere, sier daglig leder i Isachsen Anlegg, Nils Smetbak, til Byggeindustrien.

– Ordner seg raskt

– Jeg har fått informasjon fra Condotte sentralt om at dette skal løse seg snart, og jeg har tiltro til at dette ordner seg raskt, sier prosjektleder Fernando Jorge Lopes til Byggeindustrien.

Stansen skal ikke føre til forsinkelser i prosjektet, hevder både Lopes og Bane Nors prosjektdirektør Erik Smith overfor Byggeindustrien.

– I øyeblikket betyr det ikke så mye om vi er noen dager eller en uke bak, men strekker det ut i tid, så vil det få en betydning. Men fortsatt ligger det innenfor rekkevidde, sier Smith til Byggeindustrien.

– Jeg har forståelse for at dette er vanskelig for entreprenørene som ikke får betalt. De har havnet i en vanskelig situasjon og det er de som er førsteprioritet for oss nå, forsikrer Smith.

Kommentarer til denne saken