Det italienske selskapet har to kontrakter til en verdi av over 3 milliarder kroner på Follobanen-prosjektet.

Det var Byggeindustrien som først omtalte saken i Norge, og siterte flere italienske medier.

Bransjebladet har snakket med flere leverandører som sliter med betalingene fra den italienske entreprenøren. Også i sommer var pengemangel tilfelle hos selskapet.

Bane Nor vil ikke intervjues av Byggeindustrien om saken, men skriver følgende i en e-post:

– Bane NOR skal ha møte med entreprenørselskapet Condottes ledelse i Roma torsdag. Vi kan bekrefte at Condotte har hatt likviditetsutfordringer siden i sommer og de arbeider med refinansiering av morselskapet. Hva det betyr i praksis for virksomheten i Norge, vil bli konkretisert i tiden fremover. Bane NOR kan forsikre overfor Condottes underleverandører og andre, at vi som byggherre aktivt følger opp Condottes situasjon for å sikre fremdriften i Follobaneprosjektet og for å sikre at underentreprenørenes interesser blir ivaretatt på en ansvarlig måte. Bane NOR vil også bidra til at Condottes underleverandører i Norge får jevnlig informasjon om situasjonen i tiden fremover, skriver anskaffelsesleder Jan Vormeland i Follobaneprosjektet, som også har med seg Follobanens prosjektdirektør Per David Borenstein i Roma.

Follobanen koster over 20 milliarder, og blir et helt nytt dobbeltspor fra Oslo S til Ski. Store deler av traseen går gjennom den to mil lange Blixtunnelen, fra Ekebergåsen til Langhus.

Prosjektet skal korte reisetiden sydover med over ti minutter.