Januar er støyens måned i Ski

Artikkelen er over 3 år gammel

Bane NOR ber folk om å holde seg unna støyen. Hørselvern bør tas i bruk.

DEL

SKI: Januar vil bli en spesielt støyende måned i Ski sentrum. Arbeidet med den nye Follobanen foregår med full styrke - og økt lydnivå kommer på alle fronter.

Spuntingen foregår på hverdager og lørdag 7-21. Det er området jernbanebroen og nordover langs jernbanen frem til Kapelldammen (tjernet du passerer nå du kommer med toget inn til Ski) som er mest berørt, skriver Bane NOR i en pressemelding.

Togtrafikken blir ikke berørt i denne omgang.

I videoen i hovedvinduet kan du høre støyen i Ski sentrum en tidlig morgen. David Rellsve la den ut på Twitter onsdag.

Inne på stasjonsområdet vil entreprenøren OHL arbeide med fullt trykk både på hverdager og lørdager fra klokken syv og frem til elleve på kvelden. På stasjonen foregår det grunnarbeid og kalksementstabilisering.

Knuseverket går i hundre

Mellom Ski stasjon og Langhus stasjon, der den nye jernbanelinjen vil gå oppe i dagen, er knuseverket i drift kl. 07-19 på hverdager. Mest sannsynlig har du også fått med deg den store mengden masser som er blitt gravd ut mellom Langhusveien og jernbanelinjen.

Andre typer anleggsarbeid, som for eksempel graving, foregår på seks dager i uken 7-23.

– Vi anbefaler å unngå opphold over lengre tid i umiddelbar nærhet av arbeidene, bruk eventuelt hørselvern eller ørepropper, skriver kommunikasjonsrådgiver Jacob Kielland Haug i pressemeldingen.

Les flere saker om Follobanen, tidenes norske samferdselsprosjekt:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken